La 105 ani de la Marea Unire este important să reflectăm la cum va arăta România viitorului (Klaus Iohannis)

La 105 ani de la Marea Unire este important să reflectăm asupra reușitelor și progreselor realizate, dar și la cum va arăta România viitorului, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis în deschiderea recepției pe care a găzduit-o la Palatul Cotroceni de Ziua Națională. El a atras atenția că 2024 va fi un an hotărâtor pentru evoluția țării. Relatează Alina Stănuță.
Reporter: Rezultatele alegerilor europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale de anul viitor vor stabili cursul spre care se va îndrepta România în următorii ani, spunea în mesajul de Ziua Națională a României președintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis: Să nu uităm că drumul către libertate și democrație a fost lung și anevoios și a implicat sacrificii enorme din partea multor generații. Datorită lor avem, astăzi, dreptul fundamental de a ne exercita votul, singurul instrument democratic prin care decidem cursul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste, care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori.
Reporter: Președintele Klaus Iohannis a mai subliniat în mesajul său că, în ciuda crizelor din ultimii ani, care au culminat cu începerea războiului din Ucraina, economia este solidă, investițiile au fost încurajate, iar securitatea cetățenilor este asigurată, aceste lucruri fiind posibile datorită guvernării stabile./RADOR RADIO ROMÂNIA//atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 1 decembrie)