Sacrificarea porcilor în gospodăriile cetățenilor nu este interzisă

Sacrificarea porcilor în gospodăriile cetățenilor nu este interzisă, au anunțat autoritățile sanitar-veterinare. Carnea de porc trebuie însă verificată înainte de consum pentru a preveni îmbolnăvirea, în caz că este infestată cu parasitul trichinella.
Flavius Nicoară, şeful DSV Timiș: Sunt obligații pe care deținătorii de porci care doresc să-și sacrifice animalele pentru consum familial trebuie să anunțe medicul veterinar de liberă practică înainte de sacrificare, pentru ca acesta să recolteze probele în vederea efectuării trichinei. După efectuarea trichinei cu rezultat negativ, animalele respective pot fi date în consum propriu.
Realizator: La Caraș-Severin, inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare au început controalele de sezon în magazine și târguri. Pentru a veni în sprijinul populației, a fost instituită permanența la sediul DSVSA până la finalul anului, a declarat pentru Radio România Reșița șeful acestei instituții, Pavel Borchescu.
Pavel Borchescu: Vor fi verificate abatoare care taie porcine, unități de tranșare, unități de procesare, carmangerii, măcelării, magazine alimentare, depozite frigorifice, unități de alimentație publică, piețe agroalimentare, târguri și expoziții unde se expun și se comercializează produse alimentare, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie, depozite pentru fructe și legume. Se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor. În timpul controalelor oficial, de la suspiciune vor fi recoltate probe de alimente./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse