Preşedinţia Republicii Moldova a organizat un concert pentru a sărbători decizia liderilor europeni de a începe negocierile de aderare la UE

Preşedinţia Republicii Moldova a organizat un concert în aer liber pentru a sărbători decizia recentă a liderilor europeni de a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Victoria Cernea relatează de la Radio Chişinău.

Reporter: Maia Sandu le-a mulțumit statelor europene pentru ajutorul acordat în fața provocărilor pe care le întâmpină Republica Moldova în prezent și pentru încrederea în destinul european al Chișinăului. Ea i-a mulțumit aparte statului român pentru că rămâne a fi avocatul Republicii Moldova la fiecare etapă a evoluției sale.

Maia Sandu: În ultimii 3 ani, cred că am făcut mai mulți pași hotărâți pe calea integrării europene decât în ultimii 30 de ani. Ușa către Uniunea Europeană ne-a fost deschisă datorită efortului tuturor oamenilor de bună-credință din această țară.

Reporter: Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a subliniat că visul european devine o realitate. „Decizia de a începe negocierile de aderare reflectă atât hotărârea cetățenilor moldoveni, cât și angajamentul Uniunii Europene de a-și realiza promisiunile”, a mai spus ambasadorul european./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 decembrie