Oferta de cozonaci în perioada Crăciunului se apropie de 7,5 milioane, însă cererea este mai scăzută comparativ cu anul trecut, întrucât s-a diminuat puterea de cumpărare a populației. Președintele Rompan, Aurel Popescu, a precizat că în România există stocuri suficiente de grâu, astfel că prețurile cozonacilor sunt similare cu cele din perioada Paștelui şi variază între 12 şi 80 de lei pe kilogram, în funcţie de umplutură. În pluz, cozonacul se află pe lista produselor cu adaos comercial plafonat, a precizat Aurel Popescu. El a mai spus că exportul de cozonaci merge foarte bine în această perioadă şi că aproape 10% din producţie ajunge în afara graniţelor. Şeful Rompan a atras atenţie că în continuare în acest sector sunt probleme cu forţa de muncă, industria de morărit şi panificaţie înregistrând un deficit de 10%, adică peste 20.000 de oameni, patiserii fiind cel mai greu de găsit.(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 decembrie)/dstanesc