Corul Madrigal in 2023 – Bilant

• În 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a sărbătorit 60 de ani de existență neîntreruptă printr-un program aniversar de o amploare fără precedent.
• 271 de evenimente în țară, turneu istoric în 4 mari orașe din SUA, peste 350 de mii de spectatori și aproape 27.000 de km parcurși în turneele naționale și internaționale.
• 2023 – an record și în ce privește încasările: 2,3 milioane de lei si o creștere cu 92 % față de 2022.
 
Cu peste 270 de evenimente desfășurate în 2023, programul MADRIGAL 60 a inclus  o serie de premiere remarcabile, cum ar fi turneul aniversar în Statele Unite ale Americii, primul după 35 de ani, inaugurarea Galeriei „Madrigal – Marin Constantin” la Senatul României, a Salonului muzical la Aeroportul Internațional Henri Coandă, expoziția Art Safari – „Pe mai multe voci” sau volumul aniversar „Marea Carte a Madrigalului”.  Anul 2023 a însemnat pentru Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” multiple lansări editoriale, discografice, multimedia sau de costume, dar și expoziții de pictură dedicate ansamblului, precum și noi prezențe în spațiul public a copiilor din Cantus Mundi, programul național de incluziune socială prin muzică, inițiat de Ion Marin, în anul 2011.
 
Toate aceste evenimente culturale au reunit peste 350.000 de spectatori, atât la nivel național, cât și internațional, precum și peste 2 milioane de vizualizări în mediul online.
 
Mai multe detalii găsiți alăturat.
Materiale video sunt disponibile pe canalul Youtube al Corului Madrigal, la link https://s9.ro/1xsxJ