Medicii din Iași au extirpat cu succes o tumoră cerebrală la un copil de trei ani din Galați

Realizator: Nicoleta Turcu – Medicii din Iași au extirpat cu succes o tumoră cerebrală la un copil de trei ani din Galați. Tumora îi punea copilului viața în pericol, însă el are acum șansa unei vieți normale – a declarat managerul Spitalului Clinic de Neurochirurgie din Iași, Lucian Eva.
Lucian Eva: Copilul în vârstă de aproximativ trei ani s-a adresat clinicii noastre pentru o leziune tumorală la nivelul creierului mic, o leziune de aproximativ patru centimetri diametru, care îi punea în pericol viața. De altfel, evoluția copilului a fost foarte bună încă din prima zi a intervenție chirurgicale, el s-a trezit în aceeași zi și a avut o evoluție bună pe tot parcursul internării. Cazul a fost un succes. El va fi externat zilele următoare și cu un tratament corect adjuvant are toate șansele să aibă o viață bună de aici înainte.
Realizator: Medicul Lucian Eva a mai declarat că fiecare intervenție făcută unui copil reprezintă o reușită datorată experienței personalului medical, mai ales că în România nu există supraspecializare în neurochirurgie pediatrică. Anul trecut, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iași au fost internate peste 10.000 de persoane, printre care și 200 de copii. 15 dintre ei au fost diagnosticați și operați din cauza formațiunilor tumorale, transmite Radio România Iași./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 5 ianuarie)