Guvernul deblochează angajarile în sistemul de sănătate

Guvernul deblochează angajarile în sistemul de sănătate. Peste 7.000 de posturi ar urma să fie scoase la concurs urgent, pentru a rezolva o criză care s-a adâncit în ultimele săptămîni, de când pacienţii stau la coadă cu orele chiar şi la urgenţe.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, în deschiderea şedinţei executivului de astăzi, că sunt bani pentru sănătate, dar a cerut servicii mai bune, cu mai multă empatie pentru suferinţa pacienţilor şi cu mai multă responsabilitate pentru tratarea lor.

Marcel Ciolacu: Ministerul Sănătății are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de vreo problemă financiară. Însă fiecare angajare trebuie să se reflecte în mod concret în servicii mai bune pentru pacienți, un plus de empatie și de responsabilitate. Este valabil și pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să îi plătim mai bine pe medicii care muncesc serios, adică serviciile prestate efectiv să primeze în fața plății pe liste de pacienți.

Realizator: Tot la începutul şedinţei de guvern, prim-ministrul a anunţat că părinţii vor putea ridica tichetele educaţionale în valoare de 500 de lei pentru achiziţia de rechizite şi îmbrăcăminte. Guvernul urmează să extindă şi programul ”Masa Caldă pentru elevi” de la 450 la 1.000 de şcoli./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 11 ianuarie