Zelenski explică de ce o pauză în război va aduce beneficii doar Federației Ruse, nu Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că nu va exista nicio pauză în război. Potrivit lui Zelenski, dacă Rusiei i se acordă o pauză, aceasta va fi doar în folosul Moscovei, nu al Kievului.

Aflat, joi, într-o vizită în Estonia, Zelenski a afirmat că o pauză pe câmpul de luptă de pe teritoriul Ucrainei nu înseamnă o pauză în război. „Nu înseamnă că acesta este sfârșitul războiului și nu duce la un dialog politic cu Federația Rusă sau cu oricine altcineva, o astfel de pauză va ajuta doar Federația Rusă. Pentru că înțelegem cantităţile, ştim câte drone și artilerie produc astăzi. Vedem ce le lipsește, vedem un deficit mare de drone şi artilerie, dar și de rachete. Fac achiziții mari de drone Shaheed din Iran și, de asemenea, negociază referitor la rachete, dar nu au ajuns încă la un acord. Au primit peste un milion de obuze de artilerie din Coreea de Nord și, de asemenea, am văzut şi exemple de rachete” – a explicat Volodimir Zelenski.

Preşedintele a menționat că depozitele rusești s-au golit după începerea invaziei la scară largă, așa că, în acest moment, o pauză nu ar însemna doar un conflict înghețat, ci un moment care i-ar ajuta pe invadatori. „Ei nu mai reuşesc. Da, aveţi dreptate, nici lumea nu are timp să umple depozitele Ucrainei. Dar astăzi lumea ajută Ucraina, iar Rusia are un deficit” – a mai afirmat Volodimir Zelenski./sdan/dstanesc

Agenția de presă RBC – 11 ianuarie