Daniele De Rossi este noul antrenor al AS Roma

E oficial: Daniele De Rossi este noul antrenor al AS Roma, cel care îl va înlocui pe José Mourinho. Clubul Giallorossi a oficializat numirea fostului mijlocaș în funcția de ”Manager tehnic al primei echipe până în data de 30 iunie 2024. După 18 ani ca fotbalist giallorosso, De Rossi va reveni în funcția de antrenor și va debuta pe banca noastră în meciul de campionat cu Verona, care se va desfăşura sâmbătă după-amiază pe stadionul Olimpico”.
”Suntem bucuroși să putem încredinţa responsabilitatea tehnică a AS Roma lui Daniele De Rossi, deoarece credem că leadership-ul și ambiția care l-au caracterizat întotdeauna pot fi decisive în urmărirea obiectivelor pe care echipa noastră le are în față până la sfârşitul sezonului”, au spus Dan și Ryan Friedkin. ”Cunoşteam legătura indisolubilă care îl unește pe Daniele de club, însă entuziasmul cu care a acceptat imediat această provocare pentru lunile următoare ne-a convins și mai mult de capacitatea sa de a fi o călăuză pentru jucători și un demn reprezentant al valorilor acestui club. Bine ai venit acasă, Daniele!”
Este singura alegere pe care clubul, în acest moment și cam la jumătatea sezonului, ar putea-o face pentru a evita respingerea suporterilor giallorossi, legați visceral de antrenorul portughez. De Rossi revine așadar la Trigoria la patru ani distanţă de momentul în care şi-a luat la revedere, în calitate de jucător de la echipă, în vara lui 2019. 63 de goluri marcate, dintre care 43 în Serie A, 13 în cupele europene Liga Campionilor și Europa League, 5 în Cupa Italiei și 2 în Supercupa Italiei. 117: meciuri în albastru şi jucătorul de la AS Roma cu cele mai multe prezenţe din istoria naționalei Italiei, participări asezonate cu 21 de goluri.
Cuvintele proprietarilor clubului au fost urmate de cele ale lui De Rossi: ”Aș dori să mulțumesc familiei Friedkin pentru că mi-a încredințat responsabilitatea îndrumării tehnice a echipei AS Roma: în ceea ce mă priveşte nu cunosc altă cale decât cea a aplicării, a sacrificiului zilnic și a necesităţii de a da tot ceea ce am înăuntru pentru a face față provocărilor care ne așteaptă de acum şi până la sfârșitul sezonului. Emoția de a putea sta pe banca noastră este de nedescris, toată lumea știe ce înseamnă Roma pentru mine, însă munca care ne așteaptă pe toți o depăşeşte. Nu avem timp, nu avem de ales: să fim competitivi, să luptăm pentru obiectivele noastre și să încercăm să le atingem sunt singurele priorități pe care echipa mea și cu mine ni le-am stabilit”.
Între timp, The Special One a mulțumit tuturor fanilor care l-au susținut. ”Mulțumesc pentru acești doi ani”, a spus José Mourinho înainte de a părăsi Trigoria la bordul mașinii sale. Antrenorul, demis în această dimineață de clubul AS Roma, i-a salutat mai întâi pe jucători și apoi pe angajații din centrul sportiv./cpaunel/ilapadat

(www.rainews.it – 16 ianuarie)