Regele Charles al III-lea va fi supus unei intervenții chirurgicale la prostată

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va fi internat săptămâna viitoare pentru o problemă de prostată, anunță Palatul Buckingham. Acest anunț nu pare să sugereze o situație gravă pentru Charles al III-lea.
Suveranul suferă de o mărire „benignă” a prostatei, o tulburare comună la bărbații de această vârstă. Comunicatul mai precizează: „La fel ca mii de bărbați în fiecare an, regele a fost consultat pentru o hipetrofie a prostatei. „Afecţiunea Majestății Sale este benignă și va merge la spital săptămâna viitoare pentru o procedură corectivă”, a anunțat palatul într-un scurt comunicat, precizând că angajamentele sale publice vor fi amânate pentru o perioadă scurtă pentru a-i permite să se recupereze.
Anunțul acestei viitoare spitalizări a venit la după doar câteva ore după acela al Palatul Kensington care indica internarea, marți, 16 ianuarie, a Prințesei de Wales, Kate Middleton. Aceasta din urmă a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen și nu va putea reveni la activitățile sale decât în ​​aproximativ zece sau cincisprezece zile. (www.lesoir.be – 17 ianuarie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (18 ianuarie)