Cum vor transforma schimbările climatice produsele cosmetice?

În cel mai recent studiu al său, Pascal Brus, expert în schimbări majore pe piața frumuseții, studiază impactul schimbărilor climatice asupra diferitelor aspecte ale industriei. Printre accentele analizei sale se numără noi oportunități de wellness, schimbări ale pielii, ingrediente durabile și oferte, transmite „Premium beauty news”.

Schimbările climatice se accelerează și devin parte din viața noastră de zi cu zi. Și pe măsură ce industria frumuseții, atât mărcile, cât și furnizorii, iau măsuri pentru a-și reduce amprenta de carbon, Bruce examinează și implicațiile practice ale creșterii inevitabile a temperaturilor.

„Este important să avem în vedere prejudiciile pe care le aduce sănătății și pielii, implicațiile pentru frumusețe și modul în care industria va răspunde prin îngrijirea pielii, machiaj și parfum”, spune Pascal Bruce, fondatorul Trend Sourcing.

Potrivit acesteia, încălzirea globală creează un ecosistem cu consecințe pentru piele, ceea ce duce la apariția unei noi dermatologii legate de climă. „Vom fi supuși unor schimbări climatice intense. Secete, inundații, vârfuri de căldură combinate cu umiditate și mai ales poluare care vor afecta pielea. Există din ce în ce mai multe alergii și ele durează mai mult pentru că anotimpurile sunt mai puțin pronunțate. Dermatologii remarcă o creștere a cazurilor de dermatită, acnee și piele deteriorată de poluarea climatică, fie că este vorba de Asia, America de Sud și de Nord sau Europa”, a comentat Bruce.

Expunerea crescută la poluare și raze UV crește, de asemenea, îmbătrânirea pielii și toți acești factori necesită elaborarea de noi produse de îngrijire a pielii, adaptate nevoilor. „Urmând exemplul japonezilor, menținerea termoreglării organismului este un semn de sănătate bună, piele alimentată cu sânge și, prin urmare, un ten mai bun vor deveni principalul obiectiv”, arată expertul.

Noi proceduri și produse

Stresul climatic afectează din ce în ce mai mulți oameni, ceea ce duce la un interes tot mai mare pentru procenduri holistice de înfrumusețare, care combină îngrijirea corpului și a minții.

„Ne vom dori produse din ce în ce mai conectate la experiența emoțională, precum parfumurile care acționează asupra stării noastre de spirit. Cosmeticele de mâine se vor baza pe arome, culori, sunete și senzații”, promite Pascal Bruce și subliniază că clima se schimbă și frumusețea trebuie să se adapteze. (www.actualno.com-24ianuarie2024)/pmirela

RADOR RADIO ROMÂNIA (24 ianuarie)