Poporul ungar a luptat pentru suveranitatea țării (purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar)

Guvernul ungar a centralizat rezultatele consultării naționale, care arată în mod clar că poporul ungar a apărat suveranitatea Ungariei și majoritatea covârșitoare a spus „NU” „ca alții să decidă în locul nostru în chestiuni care ne afectează în mod fundamental viața” – a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar, Alexandra Szentkirályi, într-un videoclip publicat pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.
Purtătorul de cuvânt a afirmat că, potrivit completării consultării naționale, „peste 98% dintre unguri sunt de părere că este nevoie de o încetare a focului și de pace în țara vecină, în locul livrărilor de arme. În Ungaria nu ar trebui create ghetouri de migranți, iar reglementările privind protecția copilului ar trebui înăsprite și mai mult. În plus, trebuie să luăm apărarea fermierilor ungari și a agriculturii ungare fără OMG-uri și trebuie să luăm măsuri mai dure împotriva influenței străine”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a mulțumit celor peste 1,5 milioane de persoane care și-au exprimat opiniile.
„Ne vom strădui să afirmăm voința poporului ungar la Bruxelles și să apărăm suveranitatea țării noastre”, a declarat Alexandra Szentkirályi, adăugând că, rezultatele detaliate ale consultării vor fi publicate pe platforma online oficială a Guvernului ungar./vblanka/ilapadat

(MTI – 25 ianuarie)