Angajați din sute de primării din comune vor fi în grevă de avertisment

Angajați din sute de primării din comune vor fi astăzi în grevă de avertisment. Cei afiliați la Federația Sindicală „Columna – Solidaritatea Comunelor și Orașelor din România”, reprezentativă pentru sectorul administrației publice, vor opri lucrul timp de două ore la prânz. Principala lor nemulțumire este legată de salarii. Ministerul Muncii a fost notificat cu privire la acest demers, care ar putea fi continuat cu o grevă generală de luni, 5 februarie. Unul dintre liderii sindicali, Ștefan Sbiera, despre solicitările funcționarilor din primării.
Ștefan Sbiera: Revendicările noastre sunt unele foarte simple și de bun simț. Cerem respectarea legii și pentru cei din administrația locală. Cerem să avem un calendar clar pentru noua lege a salarizării, care trebuia adoptată de anul trecut. În principiu, vrem să /…/ înlăture inechitățile și discriminările între aceleași categorii de bugetari. Astea sunt, în linii mari, doleanțele noastre cu care mergem la guvern. Suntem invitați la negocieri, o să vedem cu ce rezultate putem pleca de acolo. Este o primă discuție, probabil vor mai fi și altele dacă nu vom găsi înțelegere de la bun început.
Realizator: Aproape 11.000 de angajați din peste 800 de primării din țară au semnat pentru declanșarea grevei, conform notificării Federației Sindicale „Columna-SCOR”./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/denisse