Recomandări speciale după declararea stării de alertă epidemiologică

Realizator: Mihai Udroiu – În urma alertei epidemiologice emise de Ministerul Sănătății zilele trecute, Direcțiile de Sănătate Publică au transmis o serie de recomandări inspectoratelor școlare județene. Astfel, în școli și grădinițe se va face triajul epidemiologic zilnic, iar părinții și aparținătorii legali vor fi informați privind semnele și simptomele de infecție respiratorie, astfel încât să știe dacă se impune sau nu izolarea la domiciliu a copiilor cu simptome. Medicul pediatru Simona Braicu a făcut precizări la Radio România Reșița.
Simona Braicu: În primul rând, sunt regulile de izolare, deci să evite aglomerațiile, chiar și locurile de joacă. Trebuie să știți că nu există numai infecții, există și coinfecții cu potențial evolutiv sever; atunci sunt regulile de igienă: să nu se atingă ochii și gura cu mâna neigienizată, dar să se folosească batistă de unică folosință care să se arunce și, sigur, igienizarea mâinilor.
Realizator: Și unitățile sanitare din România au primit recomandări speciale după declararea stării de alertă epidemiologică, din cauza creșterii numărului de cazuri de viroze respiratorii și gripa. Astfel, se va face triajul epidemiologic pentru personal care va purta echipament de protecție, inclusiv mască. De asemenea, programul de vizită a aparținătorilor se va face pe baza analizei de risc efectuată de DSP./RADOR RADIO ROMÂNIA//geftene/schelaru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (4 februarie)