Josep Borrell a ajuns la Kiev, după o vizită la Varșovia

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a sosit într-o vizită oficială în Ucraina, a anunţat deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Oleksi Honciarenko, care este clasificat şi inclus pe lista persoanelor acuzate de comiterea unor acte de terorism şi de extremism de Serviciul Federal de monitorizare financiară din Rusia, Rosfinmonitoring.

Oleksi Honciarenko a făcut acest anunţ despre vizita lui Borrell la Kiev pe canalul său de Telegram. Potrivit parlamentarului Oleksi Honciarenko, el a reușit să poarte o scurtă discuţie cu Borrell în tren.

Luni, 5 februarie, Borrell a susţinut o conferință de presă la Varșovia și a anunțat noi sancţiuni şi restricții la adresa Rusiei, în cadrul unui nou pachet de sancțiuni antiruseşti. Este vorba despre companii situate în diverse țări, care, conform UE, sunt implicate în eludarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse. Anterior, Borrell a declarat că nu vede nicio posibilitate de încheiere rapidă a conflictului ucrainean. De asemenea, el a caracterizat drept eronate iniţiativele despre posibilitatea semnării unui tratat de pace între Rusia și Ucraina./vdraguta/schelaru

www.rosbalt.ru – 6 februarie