Cele mai eficiente şi utile soluţii de depozitare a genților și poșetelor

Atunci când nu sunt folosite pentru a pune în evidență vreo ținută casual sau una elegantă, gențile și poșetele pot crea cu ușurință dezordine în dulapuri. Dar există modalități ușoare de a organiza aceste articole esențiale folosind soluții simple de depozitare pentru orice, de la genți de școală la genți tip poștaș, genți cu mâner superior și poșete clutch, în cele mai trăsnite forme și dimensiuni. Indiferent dacă aveți două-trei poșete sau o colecție vastă care să se potrivească oricărei ținute, aceste idei de depozitare, atât pentru spații mari, cât și pentru cele mici, vă vor ajuta cu siguranță să vă ordonați accesoriile folosind organizatoare speciale de poșete și organizatoare de dulap. De cele mai multe ori, când vine vorba de aranjarea dulapului, mai toată atenția este acordată cu precădere îmbrăcăminții și pantofilor, accesoriile, cum ar fi poșetele, tinzând să fie lăsate la urmă. Cu toate acestea, având în vedere rolul lor extrem de important în desăvârșirea unei ținute, merită propriul lor spațiu pus la punct la fel de mult ca orice alt articol din dulapul dvs. Numai gândindu-vă la faptul că gențile necesită adesea unele dintre cele mai mari investiții, puteți să vă dați seama cât de important este să le păstrați ordonate, evitând potențialele rupturi, pete, zgârieturi, deformări și deteriorări. În plus, având o soluție de depozitare dedicată special poșetelor dvs., veți putea vizualiza toate gențile cu ușurință și veți fi „înduplecată” să le utilizați mai des. Aceste frumuseți sunt menite să fie văzute, până la urmă. Când gențile sunt împrăștiate prin casă sau aruncate împreună într-o grămadă neorganizată, poate fi dificil să le găsiți pe cele pe care le doriți, mai ales în situațiile când sunteți în grabă. Depozitarea lor îngrijită într-un spațiu destinat vă permite să o „accesați” rapid pe cea de care aveți nevoie pentru a vă începe ziua sau a vă accesoriza perfect o ținută. Este, așadar, absolut necesar ca, pentru a prelungi durata de viață a poșetelor, acestea să fie depozitate corect. Unde mai pui că, având o casă curată și organizată, vă va face să vă simțiți mai calmi, mai chibzuiți, mai echilibrați și mai atenți. Chiar dacă restul vieții este un haos complet, cel puțin „împrejurimile” să fie în ordine. Organizarea poate fi văzută uneori și ca o eliberare de stres, atunci când vă simțiți anxioși, neliniștiți, încordați sau preocupați. Deși nu veți dori ca gențile și poșetele să facă parte din decorul camerei de zi, nici nu veți vrea să fie atât de ascunse încât să nu le puteți vedea, pentru că, indiferent de situație, aceste „capricii” prețioase merită să vadă lumina zilei.


Etape premergătoare procesului de depozitare

Toate aceste considerente ar trebui luate în seamă, cu atenție și migală, atunci când sperați la o depozitare corectă și adecvată a poșetelor, întrucât ar putea cauza probleme dacă nu sunt planificate în avans:

  • Toate gențile au forme și dimensiuni diferite (poșetele mai mari pot fi greu de depozitat corect)
  • Pot veni într-o varietate de țesături care au nevoie de îngrijire diferită și, prin urmare, de depozitare diferită
  • Pot fi folosite mai des sau mai rar – astfel încât zonele de depozitare pot fi multiple, deoarece veți avea nevoie de acces ușor la cel puțin câteva dintre ele
  • Pot fi voluminoase – mai ales atunci când ai destul de multe

În momentul propriu-zis al stocării este, de asemenea, esențial (dacă nu chiar obligatoriu) să urmați câțiva pași de bază:

  • Asigurați-vă că sunt goale înainte de a le depozita
  • Asigurați-vă că sunt curate în interior și în exterior
  • Lăsați aerul să circule acolo unde sunt depozitate, astfel încât să nu se umezească și să nu atragă mucegai
  • Ajutați-le să-și păstreze forma umplându-le cu hârtie absorbantă neimprimată (deci, nu ziar!)
  • În mod ideal, puneți curelele în interiorul genții pentru a le păstra îngrijite, iar dar dacă mânerele sunt rigide, nu le înghesuiți în spațiul de depozitare pe care îl alegeți, altfel își vor pierde forma
  • Folosiți pungi de protecție împotriva prafului pentru cele mai valoroase dintre ele – sau, alternativ, folosiți o husă de pernă din bumbac
  • Depozitați-le separat (sau cel puțin mai la distanță), astfel încât gențile să nu se marcheze sau să nu se zgârie între ele
  • Depozitați-le departe de lumina soarelui, astfel încât să nu li se estompeze culorile
  • Depozitați-le într-un loc ușor de accesat (s-ar putea să fie nevoie să vă schimbați conținutul în mod regulat dacă le schimbați des)

Alte sfaturi utile

  • Într-o cameră mică, fără un dressing sau mult spațiu pentru haine, darămite poșete, soluțiile creative de depozitare sunt chiar salvatoare. Optați pentru cârlige și compartimente care pot atârna pe uși sau căutați sertare și cutii de organizare care pot fi așezate sub pat sau deasupra dulapului.
  • Este indicat să depozitați poșetele în recipiente de plastic? Acest lucru depinde, de obicei, de materialul din care sunt fabricate. Este mai bine să păstrați poșetele din piele depozitate pe rafturi sau în saci de praf. Deși pielea artificială și materialele sintetice pot sta mai bine în coșurile de plastic, cel mai indicat este să găsiți opțiuni care să ofere spațiu pentru gențile de mână. Alegeți umerașe sau separatoare pentru poșete mai mici, în loc să le puneți pe toate laolaltă într-un coș. Folosind coșuri de plastic transparent pentru a depozita gențile de mână vă permite să stivuiți pungile în timp ce le păstrați protejate și departe de praf. Selectați tipul potrivit de coș de plastic transparent în funcție de dimensiunea genților pe care doriți să le depozitați. Etichetați coșurile în funcție de tip, culoare sau stil pentru o identificare ușoară. Nu umpleți excesiv recipientele pentru a evita deteriorarea vreuneia dintre gențile pe care le depozitați.
  • În ceea ce privește expunerea genților pe rafturi, cele cu structuri care sunt realizate din materiale mai dure se pot aranja în mai multe moduri. Încercați să le puneți în grupuri de câte trei, să le separați după mărime sau să le organizați după culoare. Gențile moi și poșetele mai mici se pot descurca și cu despărțitoare sau prinse de umerașe.
  • În cazul poșetelor mai delicate, care nu pot rezista fără să se aplece, cel mai convenabil ar fi să primească puțină asistență din partea separatoarelor. Acestea nu numai că separă gențile, dar oferă un suport suplimentar pentru forma poșetei. De asemenea, puteți achiziționa inserții pentru poșetă sau materiale de umplutură, pe care să le vârâți în geantă pentru a o ajuta să-și păstreze forma în timp ce este depozitată.

Cele mai bune soluții de depozitare

  • Organizați poșetele în cuburi și pungi de plastic – Organizatoarele în formă de cub sunt excelente pentru depozitarea genților de diferite dimensiuni, dacă aveți spațiu pentru a le instala. Dacă nu aveți spațiu pentru rafturi în formă de cuburi (practic), pur și simplu depozitați gențile în pungi de plastic (transparente, de preferat) pe care le băgați într-un dulap sau sub pat, aceasta fiind o bună modalitate de a le păstra protejate și organizate. Cea mai liniștitoare parte în privința cuburilor și a pungilor este că există o mulțime de opțiuni pe piață, așa că achiziționarea unui model în dimensiunea și stilul potrivite este aproape garantată.
  • Încercați să agățați poșetele de cârlige – Cârligele sunt o modalitate ușoară de a depozita poșete, dacă aspectul spațiului dvs. permite acest lucru. Puteți pune cârlige pe uși, interiorul ușii unui dulap fiind un loc principal. De asemenea, puteți monta cârlige la rând pe perete pentru a vă păstra gențile vizibile și la îndemână. Doar asigurați-vă că le ancorați bine, dacă nu sunt în spatele unei uși închise. Și, cel mai important, nu le agățați undeva unde vă puteți ciocni adesea de ele.
  • Optați pentru organizatoare speciale de genți – Există mai multe produse care vă permit să agățați gențile pe verticală, ca de exemplu, un organizator pe care se pot înșira mai multe poșete. De asemenea, puteți depozita genți pe verticală pe o ușă cu cuier, dar puteți folosi și suporturi individuale suspendate. Aceasta este o metodă excelentă de economisire a spațiului pentru depozitarea genților de mână.
  • Organizați poșetele în suporturi pentru reviste – Suporturile concepute pentru alte articole își pot dubla „existența”, transformându-se în fantastice organizatoare de poșete. De exemplu, gențile subțiri care nu se vor deforma se pot strecura în suporturile pentru reviste. Alte tipuri de organizatoare care pot susține gențile de mână includ și cutiile sau suporturile pentru pălării. Și, desigur, puteți păstra oricând poșetele mai mici în interiorul celor mai mari pentru a le păstra protejate și toate într-un singur loc, contribuind astfel și la aspectul lor nedeformat.
  • Investiți în separatoare de rafturi – La fel ca suporturile pentru reviste, separatoarele pentru rafturi pot ține gențile în poziție verticală și separate. Sunt o alegere bună dacă aveți mult spațiu pe rafturi într-un dulap. Despărțitoarele de rafturi sunt o modalitate excelentă de a vă vedea întreaga colecție de genți de mână, inclusiv pe cele mici, care altfel s-ar putea îngrămădi într-un „container” de depozitare. Umpleți gențile cu hârtie absorbantă pentru a le menține în poziție verticală și în formă între utilizări.
  • Utilizați inele pentru perdele de duș – Inelele perdelelor de duș sunt o soluție ieftină și simplă de depozitare pentru gențile de mână. Pur și simplu atașați inelele la o tijă de dulap și atârnați curelele genților de ele. Agățarea genților de propriile mânere, de obicei, le forțează să stea într-o poziție cumva laterală, astfel încât veți putea să le aliniați cele mai înguste părți pentru a economisi spațiu. Acest „hack” însă nu este recomandat pentru gențile grele, deoarece poate pune prea multă presiune pe termen lung asupra curelelor și le poate uza.
  • Așezați poșetele pe rafturile înalte ale dulapului – Dacă în prezent depozitați haine pliate pe raftul de sus al dulapului dvs., luați în considerare să le schimbați cu gențile de mână. Poate fi dificil să vedeți ce se află într-o grămadă de haine pe raftul cel mai de sus al dulapului și să ajungi la ceea ce aveți nevoie fără a perturba întregul teanc. Dar este mult mai ușor să faceți un inventar al genților de mână de pe raft și să luați ceea ce aveți nevoie fără a le dărâma. Puteți păstra întotdeauna hainele în sertare sau într-un recipient de depozitare sub pat.
  • Montați rafturi de perete – Unele genți de mână sunt prea frumoase pentru a fi ascunse într-un dulap. În schimb, luați în considerare afișarea lor pe un raft de perete. Puteți instala doar un raft plutitor sau un grup de rafturi pentru a ține gențile preferate și pentru a vă oferi acces ușor la ele. Aceasta servește atât ca soluție de depozitare, cât și ca piesă de decor în spațiul respectiv. Există multe dimensiuni de rafturi de perete și opțiuni de stil pentru a se potrivi atât nevoilor dvs. de depozitare, cât și cu decorul dvs. existent. Transformați o cameră într-un dressing și adăugați rafturi deschise personalizate de la podea la tavan pentru a găzdui colecțiile impresionante de genți.
  • Poșete cu stil pe o bibliotecă – Dacă nu doriți să instalați rafturi de perete, puteți depozita întotdeauna gențile pe o bibliotecă. Această soluție de depozitare este o opțiune bună dacă nu aveți rafturi încorporate într-un dulap, dar există multe dimensiuni de rafturi în bibliotecă pentru a se potrivi nevoilor dvs. Pentru a vă menține gențile în poziție verticală, puteți folosi separatoare pentru rafturi. Sau pur și simplu le puteți umple cu hârtie absorbantă pentru sprijin.
  • Utilizați umerașe pentru gențile de mână – În loc să strângeți poșetele într-un sertar sau să le atârnați pe umerașe tradiționale, cârligele create special pentru poșete ajută la păstrarea formei mânerelor și la păstrarea esteticii curate atunci când le depozitați în dulap. Achiziționați un set și puneți-vă articolele preferate la rând. Va arăta raționalizat și curat și veți avea spor în găsirea celei potrivite.
  • Creați un perete de poșete – Prezentați colecții mari de poșete dedicându-le un întreg perete. Le puteți organiza după culoare, textură, material sau dimensiune. Pentru a le păstra cu adevărat ordonate, măsurați-vă rafturile în prealabil pentru a vedea câte genți de mână vor putea încăpea cu succes. Despărțitoarele acrilice transparente pot ajuta, de asemenea, la menținerea spațiului și a structurii poșetelor.
  • Lăsați culoarea să coordoneze gențile de mână – Pentru o colecție de poșete mai mică, dar eclectică, grupați-le după material și culoare. Acest exemplu elegant demonstrează că organizarea poșetelor poate fi super plăcută din punct de vedere vizual atunci când se acordă mai multă atenție coordonării culorilor. Cutiile din acril sunt grozave pentru a separa gențile, dar și portmonee, clutch-uri și portofele mai mici.
  • Utilizați spațiul gol – Organizarea poșetelor nu trebuie să ocupe prea mult din râvnitul spațiu în dulap. Aruncați o privire în camera dvs. și vedeți dacă există oportunități de depozitare în locuri neașteptate. O astfel de zonă este partea din spate, mai puțin vizibilă, a unui dormitor sau a ușii unui dulap. Tot ceea ce aveți nevoie este un cârlig sau un cuier de depozitare deasupra ușii și aveți o secțiune de poșete care nu va încălca niciun „protocol” de spațiu suplimentar.
  • Creați un colț de accesorii – Combinați-vă pantofii și poșetele pentru a face alegerea accesoriilor în fiecare zi efectiv o adiere de vânt. Oricine apreciază un set frumos asortat de poșetă cu pantofi asemănători (și aici nu ne referim neapărat la culoare sau doar la culoare) va găsi această metodă organizatorică utilă pentru vizualizarea ținutelor. Folosiți despărțitoare pentru a analiza articolele sau rezervați orice alt raft pentru poșete cu pantofi, creând alternative.
  • Bazați-vă pe mai multe metode – Organizarea accesoriilor necesită adesea mai mult decât o singură soluție de depozitare. Diferitele dimensiuni de poșete pot fi potrivite pentru tot atâtea aspecte. Portofelele și gențile mai mici pot fi ascunse între separatoare, în timp ce poșetele mai mari pot ocupa spațiu pe un raft mai înalt. Faceți un inventar a ceea ce aveți, apoi creați un plan de acțiune care încorporează câteva metode diferite.
  • Creați un dulap numai de accesorii sau chiar un întreg perete – Folosiți uși din sticlă transparentă pentru acest tip de dulap dedicat accesoriilor care depozitează genți, pantofi și bijuterii, și iluminați-l ca pe un afișaj de tip boutique. Dacă nu aveți loc în dulap pentru depozitarea genților, construiți un perete cu accesorii pe care să puteți depozita pălării, bijuterii și poșete atârnate de cârlige de perete. Utilizați un perete existent pentru a vă planifica „arsenalul”, apoi instalați rafturi de dulap după cum este necesar. Intercalați poșete, pantofi și alte accesorii în întreaga „unitate” de depozitare, coordonându-le după culoare sau tip.
  • Încercați coșurile etichetate – Economisiți spațiu depozitând gențile și poșetele mici în coșuri etichetate pe raftul de deasupra barei de haine, pe care le puteți scoate atunci când căutați accesoriul potrivit pentru a finaliza o ținută. Folosiți coșuri albe asortate cu etichete negre simple pentru a menține dulapul organizat și ordonat.
  • Utilizați și mai multe idei de stocare – Căptușiți-vă dulapul cu un amestec de sertărașe sau noptiere mai mici deschise și închise, din plastic sau materiale textile, pentru a depozita haine și accesorii. Ascundeți dezordinea în spatele obiectelor de depozitare cu model și depozitați articolele de zi cu zi în cele deschise, pentru ușurință în utilizare.
  • Reutilizați consumabilele de birou – Dacă v-ați modernizat recent biroul de acasă, s-ar putea să vă fi rămas niște consumabile suplimentare. Luați vechile suporturi de dosare, mape, cadre metalice sau cutii și reutilizați-le în dulap, ordonând poșetele mai micuțe care nu și-au găsit încă un loc stabil.
  • Depozitați-le în „afara drumului” – Poșetele mai mari pot fi mai dificil de organizat din cauza dimensiunii lor, dar și gențile de voiaj și valizele au nevoie de o casă. Mai mult ca sigur, nu le folosiți așa de des, așa că cel mai bine ar fi să le depozitați unele într-altele, asemeni păpușilor Matrioșka. Folosiți ulterior raftul cel mai sus al dulapului sau chiar partea de deasupra dulapului pentru a stoca trolerele pline cu poșete.
  • Utilizați un „arbore” de poșete – Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă depozita gențile, care să fie atât ieftină, cât și atractivă, luați în considerare utilizarea unui arbore de poșete, o variantă mai corpolentă a celor de bijuterii. Arborii de poșete sunt disponibili în diferite materiale, inclusiv lemn, metal și plastic, fiind ușor de asamblat și incluzând tot hardware-ul de care aveți nevoie. Puteți pune un astfel copac aproape oriunde în casa dvs. – dormitorul fiind „locația” ideală. Acest tip de agățătoare vă vor păstra gențile ordonate și departe de „traficul” zilnic și vor adăuga o notă de stil oricărei încăperi.
  • Folosiți mobilier de sine-stătător – Când vă gândiți la idei de depozitare a genților, este posibil să căutați opțiuni care nu ocupă mult spațiu. Cu toate acestea, dacă aveți puțină suprafață de prisos, mobilierul de sine-stătător este perfect pentru depozitarea discretă a genților de mână. Așezarea lor într-un sertar pentru comodă este una dintre cele mai bune opțiuni. De asemenea, puteți folosi un dulap de pantofi montat pe perete, o bancă de depozitare la picioarele patului sau chiar un dulap de sine-stătător. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a menține o colecție mare de genți perfect organizată și ușor de găsit.
  • Atârnați-le pe un suport pentru haine – Dacă încă bâjbâiți după o modalitate ușoară de a vă depozita gențile de mână, agățarea lor pe un suport pentru haine este cea mai bună soluție. Acest lucru eliberează un spațiu atât de necesar în dulap, păstrându-vă gențile în stare bună. Atârnându-le pe un suport pentru haine, le împiedică să se șifoneze sau să se zdrobească între ele. Dacă aveți numai genți de mână, puteți crea cu ușurință o garderobă improvizată folosind mai multe suporturi pentru haine. Doar organizați-vă gențile după tip sau culoare, astfel încât să vă fie ușor să o găsiți pe cea potrivită la momentul potrivit.
  • Atârnați-le pe un cuier – Toamna sau iarna, când intrăm în casă, unul dintre primele lucruri pe care le facem este să ne dăm jos haina și să o agățăm în cuier. De ce nu am face același lucru și cu gențile? Alegeți un cuier robust, care poate suporta greutatea câtorva genți de mână. Sortați-vă gențile după culoare, dimensiune sau stil pentru a vă fi mai ușor să le găsiți. Acest lucru este util în special dacă aveți spațiu limitat de depozitare în casă sau nu aveți în plan achiziționarea unui arbore de poșete.
  • Folosiți un organizator de genți cu buzunare – O modalitate excelentă de a rezolva problema spațiului este să folosiți un organizator de genți cu buzunare. Această geantă, practic, mai mare se atârnă pe un cârlig din dulap având buzunare pentru fiecare poșetă, putându-le accesa cu ușurință. Un alt lucru grozav despre utilizarea unui organizator de genți cu buzunare este că vă ține îndrăgitele accesorii departe de praf. De asemenea, îl puteți folosi pentru a depozita alte articole, cum ar fi ochelari de soare, pălării sau eșarfe.
  • Depozitați-le în poziție verticală – Păstrați clutch-urile și poșetele cu fermoar într-un suport din acril transparent pentru a le menține în poziție verticală și vizibile.
  • Optimizați depozitarea în dulapuri – Optimizați până la ultimul centimetru din spațiul dulapului prin încastrarea unui raft înalt și îngust într-un colț gol cu ​​dulapuri deschise pentru a depozita poșetele.

Autor: Alina Andrei, RADOR RADIO ROMÂNIA

https://www.thespruce.com/clever-handbag-storage-solutions-2647861

https://www.apartmenttherapy.com/purse-storage-options-to-buy-or-diy-237405

https://closetfulofclothes.com/25-life-changing-ways-to-organize-your-purses/

https://www.bhg.com/storage-ideas-for-purses-and-handbags-6747525

https://www.shelfgenie.com/blog/tips-tricks/14-unique-ways-to-store-your-handbags/

https://organisemyhouse.com/handbag-storage-ideas/