Circulația feroviară s-a reluat în Gara Drobeta-Turnu Severin

Realizator: Laurențiu Văduva – Circulația feroviară s-a reluat în Gara Drobeta-Turnu Severin, unde pompierii au intervenit în cazul unor scurgeri de benzină din vagoane-cisternă care staționau în stația CFR.
Reporter: Mihai Bădescu – Solicitați inițial pentru scurgeri de benzină dintr-un vagon, în urma verificărilor pompierii au stabilit că erau probleme la trei dintre cisterne, iar concentrația vaporilor de benzină depășea limita admisă și era pericol de explozie și incendiu.
Ramona Nistor, purtător de cuvânt: Pompierii au intervenit în gara din Municipiul Drobeta-Turnu Severin, acolo unde o cisternă a unui tren de marfă prezenta scurgeri de combustibil. S-a constat la locul evenimentului că existau scurgeri minore din trei vagoane-cisternă ale unei garnituri de tren.
Reporter: Traficul feroviar a fost oprit, iar cele trei cisterne cu probleme au fost tractate în incinta unui terminal petrolier pentru a fi descărcate.
Alin Isuf, prefectul județului: Specialiștii s-au deplasat și au luat toate măsurile pentru a izola zona și pentru a identifica eventuale riscuri. La acest moment sunt în gară doar acele cisterne care nu prezintă pericol.
Reporter: Circulația feroviară a fost închisă într-un interval orar în care nu au circulat trenuri de persoane, astfel că nu s-au înregistrat întârzieri./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (10 februarie)