Decizii luate în urma ședinței de guvern

La vămile Nădlac II și Borș II s-au deschis benzi dedicate camioanelor înmatriculate în Uniunea Europeană, după ce una similară era deja funcțională în Vama Calafat. Astfel, TIR-urile românești vor avea prioritate în fața camioanelor din Ucraina sau Turcia, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

El a menționat că aceasta este una din măsurile prin care Guvernul răspunde la solicitările transportatorilor. Ce alte decizii au fost luate în ședința executivului de ieri, ne spune Petruța Obrejan.

Reporter: Guvernul intenționează să rezolve una dintre solicitările esențiale ale transportatorilor. Astfel devin funcționale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană.

Marcel Ciolacu: S-a deschis circulația pe o asemenea bandă în vama Calafat, la Nădelac II și Borș II. Urmează și Vama Giurgiu în curând, iar astfel transportatorii noștri vor avea prioritate în fața transportatorilor din Ucraina sau Turcia.

Reporter: Persoanele din categoriile vulnerabile ar putea să primească în continuare dreptul la ajutorul de încălzire și la suplimentul pentru energie, potrivit unui proiect act normativ aflat în atenția Executivului. Premierul Marcel Ciolacu a explicat că la stabilirea acestor forme de sprijin, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul. Și Complexul Energetic Oltenia va primi ajutor de stat de peste 386 de milioane de lei pentru achiziția certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, a mai spus premierul, precizând, totodată, că peste 1,2 miliarde de lei se vor îndrepta și spre fermierii din domeniul vegetal și zootehnic./ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 17 februarie