Stilul de design interior glam (sau glamour) este recunoscut instantaneu pentru aspectul său luxos, strălucitor, elegant, extravagant și sofisticat. De la modele îndrăznețe pe pereți până la mese metalice, accesorii sidefate, elemente din marmură, detalii aurii și canapele din catifea, această temă de design interior ține în exclusivitate de a pune splendoarea pe primul plan, bucurându-se de un succes din ce în ce mai mare, atât în modă, cât și în amenajările interioare. Stilul glamour își are începuturile în anii `20, în lumea modei, fiind strâns legat de imaginea fashion-icon-urilor din acea perioadă. În ceea ce privește stilul glam în designul interior, acesta nu este altceva decât o „zbenguială” între elemente discrete și cele excesive, prețioase. Secretul este să nu exagerați cu multe piese opulente, evitând o amenajare care frizează kitsch-ul, dar nici să nu subapreciați piesele luxury necesare pentru a crea un design glam, echilibrat, în care să vă simțiți ca un star în fiecare zi. La prima vedere, pare simplu să obțineți un decor glam – cumpărați toate piesele cu accente aurii, confecționate din marmură și catifea, le puneți la un loc și gata, ați obținut scena perfectă. Însă lucururile nu stau deloc așa! Există câteva reguli și caracteristici specifice de care ar trebui să țineți cont pentru a nu da greș și pentru a vă bucura de cel mai strălucitor și confortabil interior, pentru că, fără doar și poate, cu felul său opulent și generos, stilul glam poate transforma orice cameră într-un spațiu șic și sofisticat, care emană eleganță.
Ce înseamnă stilul Glam de design interior?
Evocând un aer al vieții „înalte”, glamour își propune să răsfețe sufletul. Cu accent pe piese de mobilier și accente de excepție, amenajările sunt adesea încântătoare. Totuși, spre deosebire de minimalism, care echivalează cu liniștea, aici articolele maximizează calitatea grandioasă a unui interior glam. Motivul stă în finisaje și materiale – metalele strălucitoare, texturile de vis și motivele ornamentate guvernează aceste spații. Stilul glamour de design interior este, de fapt, o combinație de mai multe teme, precum rustic, country sau shabby chic, dar, care fură elemente de design și de la Art deco, modernismul de la jumătatea secolului, stilul tradițional și chiar și de la designul industrial. Este destul de dificil de încadrat ca stil, dar, cu siguranță, o locuință glamour generează o atmosferă elegantă, high-end, în care predomină luxul. Detaliile extravagante, fastuoase, menite să te „dea pe spate”, sunt cât se poate de specifice acestui stil de design. Acest tip de stil se dorește a fi ecoul vechii străluciri a Hollywood-ului într-un context contemporan. Și când sunt făcute corect, aceste spații se simt cu adevărat luxoase și somptuoase.
Caracteristicile designului interior Glam
Stilul de design interior glam începe cu o bază de culori neutre sofisticate, cum ar fi alb, fildeș, crem, gri și negru. Aspectul poate fi dezvoltat într-unul din aceste două moduri: moale și subtil sau întunecat și dramatic. Pastelurile moi, cum ar fi roz, albastru sau verde, pot fi stratificate pentru un aspect luxos care nu este copleșitor. Pe de altă parte, culorile închise, capricioase, cum ar fi tonurile profunde de bijuterii, pot adăuga o notă de lux spațiului. Aceste palete de culori sofisticate creează fundația perfectă pentru a adăuga elemente glam iconice care completează spațiul și îl fac funcțional. Modelele glam sunt cunoscute pentru aspectul lor îndrăzneț, de dimensiuni mari. Acestea se găsesc adesea în nuanțe predominant neutre și constau în forme geometrice sau modele Art deco. Nu este surprinzător faptul că glam și Art deco sunt adesea legate între ele. Ambele stiluri de design îmbrățișează culori bogate, prezintă modele geometrice și se adâncesc în detalii.
Textura și strălucirea lucrează împreună pentru a crea o cameră glam. Oglinzile și mesele cu oglindă sau articolele de decor contribuie la aspectul strălucitor și de lux al spațiului, în timp ce țesăturile luxoase, cum ar fi mătasea, catifeaua și blana adaugă textură și interes spațiului. Decorațiunile pentru ferestre, cum ar fi draperiile, se întind adesea pe podea aproape plutind ca pe apă, iar accesoriile au adesea un finisaj metalic lucios ca de aur, alamă sau argint. Corpurile de iluminat atrăgătoare sunt o altă caracteristică cheie a camerelor decorate în acest stil. Gândiți-vă la candelabrele de cristal, la abajururile metalice sau cu paiete și chiar la lumina ambientală strălucitoare, cum ar fi sfeșnicele metalice. Pentru un impact maxim, corpurile de iluminat sunt adesea plasate lângă obiectele cu oglindă pentru a adăuga și mai mult strălucire. În timp ce accesoriile din materiale precum cristal, sticlă, metal și țesături de pluș creează o senzație de lux, spațiul ar trebui să aibă suprafețe netede, curate și lustruite. Acest lucru adaugă o fațetă rafinată și sofisticată spațiului. Blaturile, chiuvetele și mesele din marmură lustruită sunt comune și se potrivesc minunat cu textura și strălucirea accesoriilor.
Variante ale designului interior Glam
Stilul de design interior glam este versatil, deoarece nu este definit de nicio epocă. Deși acest stil este identificat prin caracteristicile sale iconice, așa cum am menționat mai sus, aceste caracteristici pot fi amestecate și asortate cu diferite articole pentru a crea variații glam unice diferite. Din acest motiv, designul interior glam poate îmbrăca mai multe forme – cele mai faimoase fiind Hollywood Glam și Glam-ul modern.
- Hollywood Glam – Cea mai clasică formă de glam, denumit și Hollywood Regency, acest stil este puternic influențat de excesul anilor 1920 și 1930 și de industria cinematografică din această perioadă. Hollywood Glam include articole vintage și prezintă adesea modele Art Deco cu linii curate, geometrice, care amintesc de anii de aur ai industriei filmului, fiind foarte îndrăzneț și metropolitan.
- Modern Glam: Modern Glam combină liniile elegante, curate și formele intenționate ale designului interior modern cu aspectele luxoase și elegante ale glamului. Acest lucru creează un spațiu ceva mai glam-minimalist. Gândiți-vă la mobilier modern, cu accente aurii sau accesorii în oglindă, sau la un dormitor modern cu o paletă de culori bogată și dramatică și un covor de blană lângă un pat cu platformă. Glam-ul modern este o tendință populară care aduce un sentiment de modernitate stilului de design glam. Obțineți aspectul căutând siluete mai minimaliste și ușurând decorul glam, deoarece acest stil se bazează mai puțin pe aspectul „exces” al glamului tradițional și mai mult pe un aspect luxos, lustruit.
- Ceea ce poate nu știați este că puteți încorpora elemente glam în aproape orice stil de design. Încorporarea elementelor elegante și luxoase într-o cameră îi poate transforma estetica într-o senzație glam. De exemplu, accentele argintii sau aurii pot adăuga o senzație rafinată unei camere tradiționale sau clasice, creând un stil glam clasic. Deoarece acest stil este cunoscut pentru gama sa largă de stiluri și epoci mixte, puteți deveni cu ușurință creativ în propria casă, amestecând elemente de glam pentru a vă „eleva” spațiul.
Sfaturi de stil
Aspectuos, luxos și senzual, designul interior glam este perfect indulgent. Metalele strălucitoare, mobilierul de pluș și textilele de lux duc aceste interioare la următorul nivel de opulență. Mai mult decât atât, acest stil uimitor se poate adopta în orice cameră a casei. Adăugarea de elemente glam în spațiul dvs. poate transforma rapid orice spațiu, ducându-l la un nou nivel de extravaganță și lux. Când proiectați un spațiu glam, asigurați-vă că țineți cont de aceste sfaturi cheie de stil:
- Păstrați culorile „calme” sau axați-vă pe neutre – Pastelurile sau tonurile de bijuterii sunt folosite pentru a adăuga accente colorate spațiului, deși fundalul ar trebui să fie neutru sofisticat, cum ar fi alb, fildeș, crem, gri și negru. Când vine vorba de culoare în designul interior glam, există câteva palete cheie din care să alegeți. Alb-negru este o alegere clasică care emană rafinament, în timp ce tonurile de bijuterii precum smarald, safir și ametist pot adăuga o notă de lux. Lăsați texturile, finisajele și mobilierul rafinat să vorbească. O paletă simplă de culori va scoate în evidență piesele, făcând calitatea să strălucească prin nuanțe simplificate. Acestea fiind spuse, puteți alege orice schemă care vă place, de la neutre la monocromatice și culori analog. Ca punct de plecare, decideți atmosfera pe care doriți să o evocați: spațioasă și aerisită sau capricioasă și misterioasă. Prima înclină către o schemă ușoară și strălucitoare, cum ar fi maro nisipiu, alb și auriu. În timp ce a doua se pretează unei palete întunecate, de exemplu gri închis, mov închis (vânătă) și argintiu lustruit. În timp ce îți alegeți paleta de culori, nu uitați, însă, de regula 60-30-10: decorați 60% din încăpere folosind culoarea dominantă, 30% cu o culoare secundară și 10% cu o culoare de accent diferită. De regulă, culoarea dominantă este una neutră, dar, dacă vă simțiți mai curajoși, puteți încerca și alte culori. Spre exemplu, dacă alegeți albastrul drept culoare dominantă, adaugă accente neutre în rest, astfel încât să nu fie prea obositor pentru ochi.
- Nu vă abțineți de la corpurile de iluminat – Alegeți piese mari, strălucitoare, impunătoare, menite atât să atragă atenția, cât și să răspândească mai multă lumină. Un corp de iluminat cu elemente de oglindă sau cristale atârnate este o completare perfectă pentru orice spațiu glam. Pentru cel mai mare impact, plasați alte decorațiuni în oglindă sau reflectorizante lângă corpurile de iluminat. În funcție de tipul de glam pe care încercați să-l obțineți, vizitați magazinele locale de antichități, unde puteți găsi articole unice vintage, cum ar fi corpurile de iluminat din cristal sau obiectele de decorare cu oglinzi. Acestea nu numai că participă la aspectul grandios, dar adaugă și o poveste unică spațiului. Suprafețele cu oglinzi sunt un alt element cheie al designului interior glam. Nu numai că adaugă o notă de farmec, dar pot, de asemenea, să facă o cameră să se simtă mai mare și mai luminoasă. Mobilierul cu oglinzi, cum ar fi o măsuță de cafea sau o măsuță laterală, poate fi o modalitate excelentă de a încorpora acest element în decorul dvs. Oglinda glam ideală ar trebui să aibă o formă interesantă sau un cadru complicat. Pentru a duce acest accent reflectorizant cu un pas mai departe, luați în considerare oglinzile cu LED, care au o strălucire asemănătoare aureolei. Decorul fermecător al casei ar fi dezamăgitor fără procesul de iluminare. În primul rând, finisajele strălucitoare și lucioase au nevoie de multă lumină pentru a străluci la maxim. În plus, iluminatul nu servește doar unui scop practic, ci și estetic. Candelabrele sau pandantivele de excepție reprezintă adesea cireașa de pe tort și cu siguranță, reunesc totul pentru a forma un interior generos. Luminile montate sub dulapuri creează, de asemenea, o atmosferă romantică perfectă pentru un cadru atât de magnific.
- Simțiți-vă liberi să amestecați și să asortați – Întrucât glam este un stil de design interior extrem de versatil, nu vă fie teamă să amestecați elementele sale în spațiul dvs. existent, creând o variație a glam-ului propriu. Designul interior glam nu se teme de excese, așa că nu ezitați să adăugați oricâte caracteristici de lux doriți. Doar asigurați-vă că păstrați spațiul elegant, fără a supraaglomera camera. Folosiți materiale de lux, cum ar fi cristalul, marmura, auriul sau argintiul, catifeaua, blănurile, mătasea, chenilia și alte articole atrăgătoare care adaugă textură și un element de strălucire. Designul interior glam se referă la textură și există o mulțime de țesături luxoase din care să alegeți și care pot fi încorporate prin tapițerii, perne, cuverturi și perdele. Aspectul și senzația unui spațiu plin de farmec ar trebui să fie palpabile. Când vine vorba de materiale, designul interior glam întrece adesea orice așteptări. Acest lucru înseamnă că fiecare articol are o calitate texturală și vizuală distinctă, fie că este catifelat, lucios sau plin. Jucați-vă cu texturile pentru a introduce un alt strat de răsfăț estetic. În acest fel, interiorul dvs. se poate simți multidimensional fără a fi aglomerat sau supraîncărcat. Păstrați-l simplu minimizând modelele, motivele și numărul de articole pe care le includeți în cameră. Concentrați-vă pe articole de calitate care servesc unui scop estetic rafinat.
- Nu uitați de accentele metalice – Unul dintre cele mai definitorii elemente ale designului interior glam este folosirea accentelor metalice. Auriul, argintiul și cuprul sunt printre cele mai populare alegeri și pot fi încorporate în decorul dvs. prin corpuri de iluminat, oglinzi, vaze, rame de tablouri și alte obiecte decorative. Cheia este să le folosiți cu moderație și strategic, deoarece prea mult metal poate copleși o cameră. Uimitor și memorabil, un candelabru în cascadă aduce un sentiment de grandoare, spre deosebire de oricare altul. Împreună cu ideile de încăperi discrete și minimale pline de farmec, caracteristica va fi și mai izbitoare. Asigurați-vă că alegeți și scaune și o masă care subliniază punctul focal. Orice lucru cu o suprafață lucioasă sau strălucitoare este o opțiune excelentă, întrucât va reflecta strălucirea candelabrului.
- Modelele îndrăznețe fac diferența – Modelele îndrăznețe sunt un semn distinctiv al designului interior glam. Indiferent dacă este un imprimeu geometric sau un motiv floral, modelele îndrăznețe pot adăuga profunzime și dimensiune unei camere. Luați în considerare încorporarea lor prin tapet, covoare sau perne decorative. Acestea pot fi folosite pentru a tapița obiecte de mobilier, cum sunt canapelele, fotoliile ori scaunele de living sau dining, dar și, după cum spuneam, pentru covoare, perne, draperii sau așternuturi. Încorporate în designul interior de tip glamour, acestea reprezintă nu doar texturi plăcute ochiului sau atingerii, ci conferă o adevărată experiență estetică și senzorială nouă, ce adaugă dimensiuni nebănuite spațiului.
- Inspirați-vă din Art Deco – Art Deco este un stil de design care a fost popular în anii 1920 și 1930 și este o influență „statement” în designul interior glam. Căutați mobilier și decor cu linii curate, forme geometrice și culori îndrăznețe pentru a încorpora acest element în decorul dvs. Ceea ce contează este să fie armonios îmbinate și să creeze acea atmosferă glam pe care o căutați. Spre exemplu, pentru un efect „wow”, de ce să nu combinați un fotoliu florentin cu o consolă neagră minimalistă, un candelabru modern și draperii bogate ori un tablou supradimensionat, care să acopere peretele din spatele fotoliului?!
Idei pline de farmec pentru decorul glamour
- Mobilier cu „butoni”, gen Chesterfield – Detaliile elaborate de tapițerie se simt ca acasă într-o cameră glam. Mobilierul cu butoni – fie canapele, fotolii sau chiar pouf-uri -, poate face ca un interior să se simtă instantaneu mai luxos. Rămâneți la culorile neutre pentru a menține accentul pe forma somptuoasă pe care o aduc butoni adânci. De asemenea, puteți împerechea o bancă de accent cu un decor plin de farmec pentru dormitor, precum o cuvertură de cașmir. Alternativ, completați cu un pat cu tăblie tapițată, cu aplice elegante pe ambele părți. Dacă aveţi un spațiu nefolosit la fereastră, lângă una dintre noptiere sau în fața patului, alege o băncuță fără spătar, în stil baroc, tapițată cu catifea, preferabil, în aceeași culoare cu patul. Pe lângă băncuță, dacă spațiul vă permite, puteţi opta și pentru un fotoliu cu forme rotunjite din catifea roz pal, pe care să aruncaţi o pernă decorată cu perle, o blăniță (naturală sau falsă) și alături de care să puneţi un taburet otoman, tot în stil baroc. Astfel, veţi avea propria ta zonă de relaxare, chiar în dormitor. Totuşi, patul este punctul central al dormitorului glamour, nedând greș dacă alegeți unul cu o tăblie somptuasă, de catifea, cu detalii, sau un baldachin delicat, care să adauge un aer misterios. Apoi, încadrați-vă patul cu niște oglinzi victoriene care să troneze chiar deasupra noptierelor, în spatele lămpilor cu abajur cu pattern floral. Pentru a crea un efect luxos, stratifică pernele de pe pat pentru a crea un look decadent. Optați pentru fețe de pernă lucioase, din mătase, cașmir, catifea sau chiar dantelă. Țineți minte că pernele trebuie să aibă dimensiuni diferite pentru a realiza acel efect „wow”, dar că nu trebuie să exagerați cu numărul acestora. Ele nu ar trebui să acopere mai mult de o pătrime din lungimea patului.
- Un pat cu baldachin – Nimic nu urlă a lux la fel de clar ca un pat cu baldachin. Și cu atât de multe stiluri din care să alegeți, veți găsi cu siguranță unul perfect pentru ideile dvs pline de farmec pentru dormitor. Pentru o doză elegantă de opulență, alegeți un cadru contemporan și plasați cuverturi din catifea moale sau velur la picioarele patului. O cameră de zi în stil glam este adesea un spectacol, unde se află adevăratul răsfăț.
- Draperii de la podea până la tavan – Perdelele de la podea până în tavan nu numai că arată rafinat într-un design interior glam, dar fac și o cameră să pară mai înaltă decât este. Pentru un aer mai dramatic, alegeți draperii puțin mai lungi care să îmbrace o mare parte din podea. Pentru a fi corect, materialul ar trebui să fie cu 15-25 de cm mai lung decât perdelele clasice. Pentru o atmosferă aerisită, alegeți o țesătură ușoară, cum ar fi velurul sau inul, iar pentru o estetică capricioasă, rămâneți pe mătase sau catifea. Rețineți că, dacă aveți animale de companie sau copii mici, perdelele până la podea vor fi mai ușor de întreținut. În cazul în care ferestrele sunt suficient de înalte, dar, mai ales, dacă ajung până aproape de nivelul podelei, optați pentru perdele dramatice, montate pe galerii metalice, tradiționale, poate chiar și cu ornamentații cu motive vegetale.
- Marmură și auriu – Finisajele din marmură și metal, precum auriul, formează o pereche delicioasă. Nuanța mai rece din piatra cu nervuri este frumos completată de strălucirea caldă a auriului gălbui. Fără el, ideile pline de farmec pentru sufrageriile glamour ar fi incomplete. Puteți chiar să vă bazați schema de culori pe perechi – gândiți-vă la alb, gri și auriu. Încorporați marmura în piesele de accent, cum ar fi vaze, mese laterale sau un perete caracteristic. Auriul poate apărea în finisaje, cum ar fi picioarele scaunelor, perne împrăștiate sau corpuri de iluminat.
- Pereți declarativi – Fiți îndrăzneț cu designul băii dvs și alegeți un tapet izbitor, faianță decorativă sau o combinație a ambelor. Făcând acest lucru, baia se va simți absolut răsfățată și efectiv ca un mic cadou pentru dvs. Mai mult, decorul plin de farmec pentru baie, precum o oglindă ornamentată, va ieși și mai mult în evidență. De la principalele accesorii și mobilier până la cele mai mici accente, un spațiu glam ține de detaliile. Amintiți-vă întotdeauna să căutați un echilibru între strălucitor și rafinat. Luați în considerare schimbarea unui perete tradițional tip galerie cu un perete acoperit numai din mini oglinzi pentru a completa o cameră de zi sau un dormitor modern și glam. Îmbrăcați-vă pereții într-un tapet Art deco cu detalii geometrice strălucitoare, puneţi draperii groase din catifea și perdele din mătase sau organza, instalaţi un corp de iluminat impresionant și inedit (candelabru sau lustră), care să vă permită să reglaţi intensitatea luminii, jucaţi-vă cu elementele de decor fastuoase și veți avea un dormitor glamour mai repede decât v-ați aștepta.
- Pluşul de sub picioare – Prelungiți relaxarea pe care o aduce o baie fierbinte adăugând un covor de blană artificială în designul glam al băii dvs. Procedând astfel, vă veți asigura că picioarele vor avea parte de ceva reconfortant și nu de podeaua rece din gresie. Alegeți un material care se usucă ușor pentru a-i crește longevitatea.
- Decorațiuni expuse – Nicio bucătărie glam nu este completă fără rafturi deschise. Expuneți sticlărie strălucitoare și „comori” lucioase pe rafturile deschise, folosind suporturi elegante pentru un ultim indiciu de fler. Dacă aveți spațiu suplimentar, instalați un bar extravagant pentru un moment plin de glam.
- Forme amuzante pentru băi extravagante – Pentru accesorizarea perfectă a căzii glam, montați un robinet în formă de telefon, jucăuș, dar elegant. Pentru a obține un aspect opulent care să nu se simtă aglomerat, utilizați piese funcționale de lux ca decor glam pentru baie.
- Uși elegante – Pentru idei de sufragerii și dormitoare glam, începeți cu seturi de uși elegante și strălucitoare. Acestea dau un ton demn de ceea ce va urma să adăugați, însă asigurați-vă că acordați atenție și altor uși adiacente, cum ar fi dulapurile de baie și bucătărie.
- Decorațiunile stilului glamour – Folosiți-vă de artă modernă pentru a vă decora pereții, dorindu-vă ca obiectele de artă să spună o poveste despre dvs, dar, în același timp, să fie simple și să inspire serenitate. Piesele de artă ar trebui să fie mari și abstracte pentru ca impactul lor să fie maxim. De asemenea, nu vă sfiți în a vă decora interioarele luxoase cu perne cu diverse patternuri prețioase, mai ales că acestea contribuie la a crea o atmosferă somptuoasă.
- Piese de rezistență – Canapeaua este piesa de rezistență a livingului, drept urmare indicat ar fi să alegeți una de culoare roz sau verde, cu forme curbate, în stil Art deco. Pe lângă canapea, optați pentru niște scaune pentru living din catifea, cu un cadru de lemn sau din oțel. Măsuța de cafea este la fel de importantă, așa că alegeți-o astfel încât să fie o piesă statement de necontestat, dar, în același timp, să fie practică și funcțională. Pentru a îndeplini aceste condiții, trebuie, în primul rând, să fie de o înălțime potrivită față de canapea. Dacă sunteți de părere că ar trebui să aibă și altă funcționalitate (spre exemplu, să aibă spațiu de depozitare ascuns sau să își poată mări suprafața), alegeți-o în consecință.
- Tapet în stil glam – Dacă alegeți un tapet cu accente aurii sau argintii, optați pentru o bibliotecă glamour metalizată, în aceeași nuanță, minimalistă. Sau, poate, doriți o bibliotecă glam în stil victorian, cu ornamentații și detalii, pe care să o vopsiți în alb, dacă ați optat pentru o paletă de culori dominant neutră. Unde mai pui că îi puteți adăuga accente aurii sau argintii pictându-i detaliile ornamentale.
- Insule de bucătărie din marmură – Ce poate fi mai glam într-o bucătărie decât o insulă uriașă cu blat lucios, din marmură, care să funcționeze și ca spațiu de depozitare, cu numeroase sertare și compartimente? Partea de jos a insulei poate fi realizată fie dintr-un lemn masiv vopsit în alb, cu aspect ușor uzat, fie dintr-un mozaic fermecător, în stil art deco. Orice aţi alege ca material pentru insulă, încercaţi să păstraţi aceleași elemente și în designul dulapurilor. În ceea ce privește spațiile de depozitare și rafturile, recomandarea ar fi să aibă cel puțin o porțiune tip vitrină, cu detalii și inserții în sticlă, prin care să puteţi întrezări cele mai de preț porțelanuri pe care le aveţi în bucătărie. Dacă vreți să adăugați un twist mai contemporan bucătăriei glam, optați pentru scaune de bucătărie și mese de dining minimaliste, la care să „asortați” un corp de iluminat avangardist, preferabil, cu led sau neon.
- Hol de intrare în stil glamour – Puteți amenaja într-un stil glam, somptuos chiar și holul de la intrare. Tot ce aveți de făcut este să accentuați anumite elemente de decor, cum sunt de exemplu pereții cu stucaturi, sau un obiect somptuos care să atragă privirile. În funcție de spațiul de care dispuneți, puteți amplasa aici fie un tablou interesant pe un perete, fie o oglindă mare, în stil venețian. Un mic taburet otoman din catifea, sau un fotoliu confortabil din același tip de material prețios vor completa în mod fericit intrarea în stil glamour din locuința dvs.
- Nu uitați să alegeți piesele de mobilier și accesoriile în aceeași linie cromatică, astfel încât să obțineți un ansamblu unitar în toată locuința. Cu toate acestea, nu trebuie să fii un alchimist ca să încropiți un interior în stil glamour. Tot ce aveți nevoie sunt bunul gust, ochi pentru texturi, forme geometrice și culori, dar, și câteva noțiuni de bază despre acest stil de design, pe care ne-am străduit să vi le „expunem”, tot în stil glam.
8 semne că stilul glam este pentru dvs.
- Filmele preferate sunt cele alb-negru – Glam-ul modern provine din decorul Hollywood Regency, care a început în Old Hollywood în timpul perioadei Art Deco. Se amestecă și se potrivește cu o mulțime de alte stiluri, inclusiv Art Deco, Greek Revival și mobilier romantic și curbat din epoca victoriană. Așa că, bineînțeles, dacă vă plac acele filme pline de farmec cu Joan Crawford în rolul principal, cu decoruri fascinante, credeți-ne, sunteți o persoană cu adevărat glam.
- Sunteți la curent cu aproape toate tipurile de materiale – Marmura – lăcuită sau alb-negru și lucioasă -, sticla, accentele de auriu sau argintiu, toate acele suprafețe netede, lucioase și strălucitoare și chiar lemnul dur vi se par pur și simplu de neînlocuit? Dacă da, atunci sunteți un adept convins al stilului glam.
- Ați pune un candelabru în fiecare cameră, chiar și în baie – Pentru că de ce ar trebui să fie lumina plictisitoare, nu? De asemenea, sunteți atrași de lumânări și probabil aveți o colecție de sfeșnice antice pentru fiecare ocazie. La fel și cu oglinzile vintage – cu cât mai ornamentate, cu atât mai bine. Dacă ați răspuns afirmativ la toate aceste enunțuri, atunci nu încape îndoială că acest stil abia așteaptă să vă invadeze casa.
- Aveți o slăbiciune în ceea ce privește gama Chesterfield – Adorați aspectul atemporal și elegant al butonilor îngropați în tapițerie? De la canapeaua Chesterfield omonimă până la un cadru de pat capitonat, v-ați bucura ca toate piesele de mobilier să aibă această personalitate atât de regală? Acceptați gândul că sunteți „glam”!
- Sunteți senbili la tot ce atingeți sau are legătură cu atingerile – Sunteți o persoană extrem de tactilă atrasă de țesături și texturi luxoase, cum ar fi catifea, mătase sau blană? Trebuie să adoptați acest stil, urgent!
- Nu luați arta în serios… deloc – Dacă arta care la început pare serioasă, dar cu cât vă uitați la ea începe să devină bizară sau obraznică, este preferata dvs. sau dacă vă plac sculpturile ușor deplasate, portretele cu ochi ciudați, culorile ieșite din comun, imprimeurile cu animale și ornamentele chinezești exagerate și modelele neașteptate, cu siguranță sunteți „glam”.
- Aveți un ochi format pentru detaliile delicate – Dacă apreciați ornamentele „ornamentate”, structurile incredibil de delicate și formele curbate sau rotunde și observați absolut totul până și în modelul unei vaze de altfel banale, atunci glamour este negreșit stilul dvs.
- Aveți fler pentru dramatic – Unii ar putea spune că sunteți un „maximalist” înfocat sau că vă place să creați o scenă, dar, de fapt dvs. sunteți doar glam.
Autor: Alina Andrei, RADOR
https://www.thespruce.com/glam-interior-design-6979823
https://littlegoldpixel.com/modern-glam-decor/
https://www.decorilla.com/online-decorating/glamorous-room-ideas-glam-interior-design/
https://www.signaturehardware.com/ideas-style-guide-glam-style-101.html
https://curatedinterior.com/glamorous-decor/