Carnea a devenit unul dintre cele mai scumpe alimente şi, cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu îşi pot imagina o masă fără carne. Acesta este motivul pentru care multe persoane profită de promoţiile de la supermarket şi cumpără cantităţi mai mari de carne, pe care apoi le depozitează la congelator. Totuşi, nu trebuie să uităm de perioada în care poate fi păstrată în congelator carnea pentru a fi siguri că nu consumăm un produs alterat. Iată regulile de aur pe care trebuie să le urmăm pentru a evita toxiinfecţiile alimentare din cauza cărnii stricate. Înainte de congelare, carnea trebuie ambalată în recipiente etanşe sau pungi vidate, pentru a preveni pătrunderea aerului şi oxidarea. Data la care a fost depozitată trebuie notată pe fiecare pachet sau recipient, astfel încât să ştim exact cât timp a stat congelată. Temperatura congelatorului trebuie menţinută la -18°C sau chiar mai puţin, pentru a păstra prospeţimea produsului. Carnea se dezgheaţă lent, în frigider, pentru a preveni înmulţirea bacteriilor.(www.zdrave.to – 22 februarie)/ddaniela
RADOR RADIO ROMÂNIA (22 februarie)