Aproximativ 300 de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei din Capitală

Aproximativ 300 de taximetrişti protestează la această oră în Piaţa Constituţiei din Capitală, acuzând concurenţa pe care o fac platformele de transport alternativ. Reporterul RRA, Alex Lancuzov, a stat de vorbă cu câţiva dintre ei.
Reporter: Suntem în fața Palatului Parlamentului. Către cine se îndreaptă solicitările dumneavoastră?
-: În primul rând către Guvern, că la penultimul protest ni s-a promis din partea Guvernului că se va da ordonanță de urgență.
Reporter: Deci Ministerul Dezvoltării, Ministerul Transporturilor, cine anume din Guvern?
-: Ministerul Transporturilor.
Reporter: Să dea o ordonanță care să schimbe ordonanța din 2019, ce să includă acolo?
-: Exact aceleași reguli pentru toată lumea și plus limitare, nu e posibil, adică sunt 10.000 de taxiuri în toată țara și 200.000 de ridesharing.
Reporter: A doua zi de protest. Văd numărul de înmatriculare de la Sibiu sunteți, da?
-: Da.
Reporter: Ce vă nemulțumește?
-: În primul rând, suntem discriminați de către clasa politică care a dat voie să facă o taximetrie paralelă față de a noastră.
Reporter: Concurență neloială.
-: Concurență, nu că neloială, foarte neloială. Deci nu există așa ceva, nu putem să zicem neloială. Nu au nici un drept să funcționeze după legile care sunt date.
Realizator: Mitingul va continua pe parcursul întregii zile, numărul manifestanților fiind așteptaT să crească după ce taximetriștii au fost în tura de noapte și se vor alătura protestului./”Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Reporter: Alex Lancuzov/RADOR RADIO ROMÂNIA/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 februarie)