Vladimir Putin va transmite mesajul anual în Plenul reunit al celor două Camere, Adunarea Federală, joi, 29 februarie

RADOR RADIO ROMÂNIA (29 februarie) – Preşedintele rus, Vladimir Putin, va susţine un discurs despre starea națiunii în Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului rus, Adunarea Federală, joi, 29 februarie. Președintele Rusiei a declarat recent că, ‘ținând cont de agenda politică internă’, viitorul său discurs va stabili obiectivele pentru următorii șase ani. Putin va transmite mesajul anual în faţa Adunării Federale la ora 12:00, ora Moscovei. Discursul șefului statului în acest format va fi al 29-lea din istoria modernă a Rusiei și al 19-lea pentru Putin. Mesajul lui Putin rostit în Adunarea Federală va fi difuzat gratuit în cinematografe din 20 de orașe rusești.
Principalele subiecte ale discursului nu au fost, în mod tradițional, anunțate în prealabil. Șeful statului rus a dedicat zilele precedente pregătirilor discursului. După cum a remarcat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin a lucrat personal la text și a dat zeci de telefoane, discutând personal cu miniștri, viceprim-miniștri și șefi de departamente. După cum a anunţat Iaroslav Nilov, șeful Comisiei pentru muncă, politică socială și afacerile veteranilor din cadrul Dumei, mesajul va fi susţinut în sala din Gostinîi Dvor.
Departamentul de Transport al Capitalei a avertizat miercuri seară despre închiderea circulaţiei în centrul orașului Moscova, în zona străzilor Varvarka și Ilinka. Agenţia de presă TASS va efectua o transmisiune online a textului mesajului. În plus, mesajul va fi transmis în direct pe posturile de televiziune federale și va fi difuzat pe ecrane imense amenajate special pe străzile din marile orașe din Rusia.

(Agenţia de presă TASS – 28 februarie)/vdraguta/asalar