Legumele proaspete au fost cultivate pe două milioane de hectare de teren în Uniunea Europeană, din care au fost recoltate aproape 60 de milioane de tone, potrivit Oficiului European pentru Statistică Eurostat.
Cele trei legume proaspete cel mai frecvent cultivate au fost: roșiile, ceapa și cartofii. În 2022, Italia era responsabilă pentru 40% din producția de roșii a Uniunii Europene, fiind urmată de Spania și Portugalia. Olanda este principalul producător de ceapă, cu aproape un sfert din producția europeană – 24%, iar Germania se află pe primul loc la cartofi. Italia, Polonia, Spania, Franța, Grecia și România sunt principalii producători de fructe din Uniunea Europeană. Polonia este pe primul loc la mere, Italia la piersici și pere, iar România produce cele mai multe prune. România a avut în 2022 o producție de peste 500.000 de tone de mere, – locul cinci în Europa, 42.000 de tone de pere și aproape 12.000 de tone de piersici, potrivit Eurostat.
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 martie, ora 10:00)/csimion