Ambasadoarea SUA la Kiev, după atacul masiv lansat de ruşi: „Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum”

Ambasadoarea SUA la Kiev, Bridget Brink, a comentat cel mai recent atac rusesc cu rachete asupra orașelor ucrainene, subliniind necesitatea ajutorului pentru Ucraina.

„Pentru a doua zi consecutiv, întreaga Ucraină se trezește înainte de zorii zilei, din cauza amenințării rachetelor hipersonice și de croazieră. Atacurile barbare ale Rusiei în toată țara continuă să amenințe populația civilă și să încalce dreptul internațional. Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum” – a scris Brink, vineri dimineaţă, pe contul său de X.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a raportat că, în noaptea de joi spre vineri, invadatorii ruși au atacat Ucraina cu peste 60 de drone Shahed și aproape 90 de rachete de diferite tipuri. O serie de instalații energetice au fost avariate în timpul bombardamentelor.

O linie electrică externă care leagă Centrala Nucleară Zaporijjia de sistemul energetic al Ucrainei a fost deconectată în urma loviturilor. Cel mai mare baraj din Ucraina – DniproHES – de asemenea, a fost lovit de ruşi, însă autorităţile au transmis că nu există riscul unei breşe./sdan/csimion

Agenția de presă UKRINFORM – 22 martie