Zelenski face apel la parteneri să ajute la apărarea aeriană a Harkivului, pe fondul atacurilor ruseşti tot mai intense

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, subliniază importanța consolidării apărării aeriene pentru regiunea Harkiv, pe fondul intensificării atacurilor lansate de armata Rusiei.

Într-un mesaj postat, sâmbătă, pe Facebook, Zelenski a scris că „teroarea rusă împotriva Harkivului nu încetează”. „Un nou atac asupra orașului și a regiunii. Au fost deteriorate clădiri rezidențiale și infrastructura civilă” – a remarcat liderul de la Kiev, adăugând că şase oameni au fost ucişi şi peste 10 au fost răniţi în cele mai recente atacuri lansate de ruşi la Harkiv. „Trebuie să facem astfel încât această teroare să nu mai fie posibilă. Este imperativ să consolidăm apărarea antiaeriană pentru regiunea Harkiv. Iar partenerii ne pot ajuta în acest sens” – a subliniat Zelenski.

Amintim că 11 persoane au fost rănite și alte șase au murit în urma bombardamentelor lansate de ruşi la Harkiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă. În timpul atacurilor cu drone şi rachete, au fost avariate nouă blocuri de apartamente și trei cămine, două grădinițe, două școli, o benzinărie și câteva zeci de magazine./sdan/lalexandrescu

Agenția de presă UKRINFORM – 6 aprilie