Drone ale Forțelor Armate Ucrainene au atacat centrala nucleară din Zaporojie

Zboruri ale unor drone kamikaze aparţinând Forțelor Armate ale Ucrainei au fost înregistrate în zona portului de marfă și a cantinei situate pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie.

Un camion care descărca alimente a fost avariat, a informat canalul Telegram al centralei. „Astăzi, a fost înregistrat zborul unei drone kamikaze în zona cantinei situate pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie. Un camion care descărca alimente a fost avariat. Cu 20 de minute înainte de atacul cu dronă, experții AIEA făceau o verificare în această zonă conform planului.

O altă dronă a fost înregistrată zburând în zona portului de marfă” – se afirmă în comunicat. În mesaj se menționează că „atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie și a infrastructurii acesteia este inacceptabil”. „Nicio centrală nucleară din lume nu este proiectată să reziste la focul lansat de către forțelor armate. Daunele aduse infrastructurii obiectivelor pot afecta funcționarea în siguranță a centralei nucleare” – informează canalul Telegram.

Directorul de comunicații al CNE Zaporojie, Evghenia Iaşina, a declarat pentru TASS că angajații centralei și experții AIEA aflați acolo nu au fost răniți./ssirbu/cpodea

https://tass.ru/proisshestviya/20469919

www.tass.ru – 7 aprilie