Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai şi de Paşte

Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral de 1 Mai şi de Paşte, aceştia preferând, în acest an, sejururi mai lungi ca de obicei.

În Mamaia, Constanţa sau Costineşti, atmosfera va fi animată de concerte, festivaluri de muzică şi evenimente gastronomice. Sorin Cealera relatează.

Reporter: În acest an, minivacanța de 1 Mai continuă cu zilele libere de Paște, iar interesul românilor este ridicat pentru un sejur prelungit la mare. Potrivit agențiilor de turism, preferințele s-au modificat față de comportamentul standard de 1 Mai, de la două nopţi la rezervări pentru trei sau chiar patru nobți de cazare. Peste 80 de hoteluri, vile sau apartamente în regim hotelier din toate stațiunile de pe litoral au lansat oferte. Cei care vor alege Mamaia și Constanța vor avea o ofertă bogată în privința distracției.

George Măndilă, președintele Organizației de Management al destinației Mamaia-Constanța: Începem cu o serie de șase spectacole, 1, 2, 3 mai, la Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, 4, 5, 6 mai, în Piața Ovidiu din orașul Constanța.

Reporter: Spectacolele vor începe în fiecare seară la ora 19:30. Lora, Mărgineanu, Lidia Buble, Ţăndărică, Fanfara 10 Prăjini, ProConsul și Holograf sunt câteva dintre numele de pe afiş în cele șase seri de concerte. Încep și festivalurile de muzică, precedat Festivalul de trap hustle, care vin în premieră pe plaja din Costinești în perioada 26-29 aprilie. Festivalul de muzică electronică Sun Ways reunește și acest an artiști internaționali în Mamaia Nord, unde vor sosi și câteva mii de turiști străini./RADOR RADIO ROMÂNIA//mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 7 aprilie