Rochii ale Prințesei Diana, expuse înainte de vânzarea la licitație

Sacoul galben narcisă, decorat cu nasturi aurii, pe care Prințesa Diana l-a purtat ​​în timpul unei călătorii la Hong Kong în 1989 se numără printre cele șase ținute expuse de joi în fosta colonie britanică înainte de licitația lor programată în luna iunie.
Colecția de rochii, pantofi și genți, atâtea amintiri ale momentelor trăite de prințesă, a fost prezentată încă de joi într-o expoziție de douăsprezece zile într-un centru comercial din Hong Kong. Piesele vor fi apoi expuse în Irlanda înainte de a fi scoase la licitație pe 27 iunie.
Prințesa de Wales, care a murit într-un accident de mașină în 1997 la Paris, dicta moda „de fiecare dată când se îmbrăca şi ieşea”, a declarat Martin Nolan, directorul casei de licitații Julien’s Auctions din California.
Prețul sacoului galben, creat de Catherine Walker, ar putea ajunge la 50.000 de dolari la licitație, în timp ce acela al unei rochii de seară din tul albastru ca noaptea presărată cu stele ar putea ajunge la 400.000 de dolari. Lady Di a purtat această ținută de seară, concepută de Murray Arbeid, la premiera filmului „Fantoma de la Operă” în 1986, la West End din Londra.
Joi, vizitatorii s-au înghesuit în micul spațiu expozițional, oprindu-se să citească povestea din spatele fiecărei ținute.
Printre piesele expuse se numără o rochie de seară din mătase și dantelă, concepută de Victor Edelstein, precum și o rochie florală roz de Catherine Walker, pe care Diana o purtase în 1991. Ținutele sunt atât „articole tangibile, cât și subiecte de conversație”, care continuă să-i entuziasmeze pe fanii prințesei, a spus domnul Nolan.
„Oamenii sunt încă îndrăgostiți de Diana ca și cum ar fi fost cu noi astăzi”, a adăugat el.
În 2023, Julien’s Auctions a vândut o rochie de seară a prinţesei Diana pentru suma record de 1,14 milioane de dolari. (www.lesoir.be – 18 aprilie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (19 aprilie)