TASS: Maria Zaharova a declarat că România încearcă să anuleze cultura rusă

România, din motive politice, a reziliat contractul de închiriere a sălilor de cinema cu Ambasada Rusiei la București, iar aceasta este o încercare de a anula cultura rusă, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Arhiva Națională de Filme a României, din motive politice, a reziliat contractele de închiriere a sălilor de cinema cu Ambasada noastră la București, care, în cadrul unei campanii educaționale, prevedea proiecția cu circuit închis a filmelor rusești „Vremea Pervîh” („Primii în spaţiu”) și „Vîzov” („Provocarea”) – a spus diplomatul. „Decizia a fost împinsă prin presa părtinitoare condusă de redacția locală, așa-numita „Europa Liberă” și Ministerul Culturii din România” – a declarat Zaharova.

Reprezentantul MAE rus a subliniat că aceasta este o manifestare tipică a așa-numitei anulări a culturii ruse, care „se încadrează în tabloul general al acțiunilor Occidentului, care încearcă să impună o cenzură atotcuprinzătoare în lupta împotriva disidenței”./ssirbu/cciulu

https://tass.ru/politika/20582201

www.tass.ru – 18 aprilie