Preşedintele Klaus Iohannis a început o vizită de trei zile în Coreea de Sud

Preşedintele Klaus Iohannis, însoţit de mai mulţi miniştri, a început o vizită de trei zile în Coreea de Sud, prima ţară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relaţiile la nivel de parteneriat strategic.

Urmează să fie consolidată cooperarea în domenii precum apărarea, energia nucleară, investiţiile sau situaţiile de urgenţă şi managementul dezastrelor.

Reporter: Timp de trei zile, la Seul, președintele Klaus Iohannis va avea întâlniri la cel mai înalt nivel. Vizita oficială pe care o efectuează în Coreea de Sud, prima după 16 ani a unui șef de stat român, are loc la invitația omologul său, președintele coreean Yoon Suk-yeol.

Cu această ocazie, va fi adoptată cel mai înalt nivel Declarația comună prin consolidare a parteneriatului strategic România-Republica Coreea, un document care va stabili principalele direcții de cooperare vizate de ambele părți pentru următorii 10 ani.

În pregătirea acestei vizite, săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a omologului din Republica Coreea, Yoon Suk-yeol, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de colan. Potrivit decretului, șeful statului îi conferă președintelui Republicii Coreea acest ordin, în semn de înaltă apreciere pentru contribuia excepțională avută la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Coreea./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 22 aprilie