Cum îşi petrec românii minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Destinația favorită a bistrițerilor care au ales să își petreacă minivacanța de 1 Mai și Paște în afara granițelor este Egiptul, potrivit agențiilor de turism. În schimb, turiștii care vin în județ aleg cu prepoderență stațiunea Colibița, iar cei mai mulți se cazează în hoteluri și pensiuni. Corespondenta noastră Cristiana Sabău relatează.
Reporter: Dorel Codreanu, agent de turism, a vândut cu 20% mai multe pachete pentru minivacanța din acest an.
Dorel Codreanu: La șapte nopți de cazare în Egipt, avem undeva la 900 de euro hoteluri de patru stele și 1100 cam hotel de cinci stele, all inclusive.
Reporter: Şi unitățile de primire a turiștilor din stațiunea Colibița sunt rezervate în totalitate. Răzvan Cerceja, director Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Turism.
Răzvan Cerceja: Din informațiile pe care am de la cei care /…/ Colibița, gradul de ocupare destul de mare, turiștii caută servicii complexe, așteaptă oferte complete pentru sejurul pascal. Prețurile nu sunt cu nimic mai mari decât în alte destinații turistice din Transilvania, poate aș putea spune chiar mai jos. Oricum, avem tarife cu cel puțin 20% mai mici decât în alte părți.
Reporter: Turiștii încep să sosească astăzi și vor pleca după Paște./RADOR RADIO ROMÂNIA//gpodea