EURONEWS: În România a început oficial sezonul estival: boom de turiști în weekendul prelungit de 1 mai

EURONEWS (Italia) 2 mai 2024- Vama Veche și Costinești sunt printre destinațiile preferate de tinerii români, care au decis să petreacă weekendul lung de 1 mai la malul mării, deschizând astfel sezonul estival.

Zeci de mii de români au profitat de weekendul prelungit de 1 mai pentru a sărbători începutul oficial al sezonului estival. Hotelierii au estimat că în jur de 50 de mii de turişti şi-au petrecut zilele de vacanţă în facilităţile hoteliere de pe litoralul românesc.

Destinațiile preferate ale românilor

Costinești și Vama Veche s-au numărat şi anul acesta printre destinațiile preferate de tinerii aflaţi în căutarea soarelui și a mării. Vama Veche, renumită pentru spiritul său alternativ și plajele naturale, atrage iubitorii de muzică și de cultură independentă.

Printre cele mai pline de viață destinații de pe litoral, atât ca mare dar şi ca viață de noapte, se numără Mamaia, o stațiune populară de pe litoralul Mării Negre. Pentru a vă relaxa înainte de vară, puteți alege în schimb Eforie Sud și Eforie Nord, prima fiind cunoscută pentru apele termale, iar cea din urmă pentru plajele sale liniștite. Ambele se află în apropiere de Constanța, cel mai mare oraș-port al României la Marea Neagră și considerat un punct de acces către stațiunile de pe litoralul țării./cpaunel/rlambru

https://it.euronews.com/my-europe/2024/05/02/romania-ufficialmente-iniziata-la-stagione-balneare-boom-di-turisti-nel-ponte-del-primo-ma

Traducerea: Cătălina Păunel/RADOR RADIO ROMANIA