Lansare de carte, Complicitate la umor

Colonelul medic Ion Ștefan, șef de lucrări dr. și șef al Clinicii Universitare de Boli Infecțioase a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila din Bucureşti, și-a dăruit prietenii, la aniversarea a 65 de ani de viață, lansând vineri, 10 mai, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Național, cel de-al patrulea volum de epigrame, Complicitate la umor.

Cartea a apărut în Editura Didactică și Pedagogică, beneficiind de o hârtie și punere în pagină deosebite, cum îi șade bine unei lucrări tipografice de excepție, fiind bogat și plin de tâlc ilustrată de un nume de referință a graficii românești Octavian Mardale.

A fost alături de autor un auditoriu numeros, oameni politici, reputați medici, generali și ofițeri ai oștirii române, sportivi de performanță, jurnaliști, tineri rezidenți, cum nu prea am mai văzut în ultima vreme, din păcate, la prezentările de carte.

Au vorbit despre volum dar și despre personalitatea autorului, editorul lucrării, Claudiu Săftoiu, prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti, prof. univ. dr. Iosif Urs – Preşedinte al Consiliului de administrație al Universității TITU MAIORESCU din București, poetul col. (ret.) Liviu Vișan, Președintele Societății Scriitorilor Militari.

Iată cum tradiția epigramei, acest gen liric atât de încărcat de spiritualitate are după notorii antecesori, mulți din sfera juridică, și un medic care, așa cum a precizat în alocuțiunea sa poetul Liviu Vișan, nu cochetează cu poezia ci, acum la cel de-al cincilea volum, plin de delicii, are consacrarea deplină ca mânuitor al penei nu doar al bisturiului.

Tic-tac

Ne înțelegem ceas, vă zic,

Nu credeți că mă prefac.

Ea, întotdeauna: tic,

Eu, întotdeauna: tac!

A consemnat Mihaela Bîlbîie, RADOR