Putin a semnat un decret prezidenţial privind numirea lui Mihail Mişustin în funcţia de prim-ministru al Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prezidenţial ‘Cu privire la numirea şefului Guvernului Federației Ruse’, a informat Serviciul de presă de la Kremlin.
‘În conformitate cu paragraful ‘a’ al Articolului 83 din Constituția Federației Ruse, Mihail Vladimirovici Mişustin este numit în funcţia de şef al Guvernului Federației Ruse’, se menţionează în textul documentului.

Prezentul decret intră în vigoare la data semnării sale. Vineri, Duma de Stat a votat, în cadrul unei şedinţe plenare, candidatura lui Mihail Mişustin, propusă de preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru funcția de prim-ministru al Federației Ruse. În favoarea candidaturii lui Mişustin au votat 375 de deputaţi ai Dumei de Stat a Rusiei, împotrivă – 0, în timp ce 57 de deputați s-au abținut de la vot.

Pe 7 mai, după învestirea lui Putin în funcţia de şef de stat, Mișustin a semnat un decret privind dizolvarea Guvernului Rusiei. Vineri, șeful statului a înaintat Dumei de Stat candidatura lui Mihail Mișustin pentru funcția de prim-ministru./vdraguta/gpodea

www.interfax.ru – 10 mai