Vladimir Putin a aprobat structura noului guvern al Rusiei

Repartizarea competențelor între viceprim-miniștri s-a modificat în noul Executiv al Rusiei, din care nu mai face parte un adjunct al șefului cabinetului, ministrul industriei și comerțului.
Președintele rus Vladimir Putin a aprobat, sâmbătă, structura noului cabinet. Acesta, ca și guvernul anterior, va avea un prim-vicepremier și nouă viceprim-miniștri. În același timp, din noua componență a guvernului nu face parte un adjunct al șefului cabinetului – ministrul industriei și comerțului.
‘S-a stabilit prin decret prezidenţial că şeful Guvernului Federației Ruse are zece adjuncți, inclusiv un prim-vicepremier al Guvernului Federației Ruse, un vicepremier al Guvernului Federației Ruse care este reprezentant plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în Districtul Federal din Orientul Îndepărtat, un vicepremier al Guvernului Federației Ruse şi un şef de Cabinet al Guvernului Federației Ruse’, se precizează în decretul prezidenţial. Candidații pentru funcţiile de vicepremieri trebuie să fie înaintați către examinarea şi aprobarea Dumei de Stat a Rusiei şi de către şeful executivului, Mihail Mișustin, aprobat de parlament și numit de președinte. De asemenea, premierul trebuie să propună spre aprobarea deputaților Dumei candidaturile miniştrilor federali, în afară de miniştrii ministerelor de forţă și a Ministerului rus al Afacerilor Externe, candidaturile cărora sunt propuse de către preşedintele rus, Vladimir Putin, în urma unor consultări cu senatorii din Consiliul Federaţiei (Camera superoară a Parlamentului rus).
Din primul cabinet condus de premierul rus Mihail Mişustin făceau parte 20 de miniștri federali, cu unul mai puțin, după desființarea Ministerului Caucazului, comparativ cu executivul anterior condus de Dmitri Medvedev, 10 (inițial 9) viceprim-miniștri, inclusiv un prim-viceprim-ministru. Guvernul Rusiei a demisionat, imediat după învestirea în funcţie din 7 mai a președintelui rus, Vladimir Putin. Cu toate acestea, până la formarea unui nou guvern, membrii fostului executiv îşi îndeplinesc în continuare atribuțiile în format de interimat./vdraguta/denisse

(Agenţia de presă TASS – 11 mai)