Maria Zaharova consideră că „Eurovisionul” din 2024 a depășit „orice Sabat”

Concursul „Eurovision” din 2024 „depăşeşte orice sabat sau sacrilegiu ritual” – a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram, adăugând în acest sens că „funeraliile Europei de Vest se desfăşoară ca de obicei”.

Maria Zaharova a postat un videoclip cu o secvenţă din spectacolele participanților „Eurovision” din diferite țări din Malmö. Acțiunea de pe scenă prezentată în videoclip este însoțită de o muzică de fundal a lui Igor Korneliuk, care a fost interpretată la „balul lui Satan” din serialul „Maestrul și Margarita”. „Eurovision-2024 a depășit orice orgie, sabat sau sacrilegiu ritual. Funeraliile Europei de Vest se desfăşoară ca de obicei. Fără surprize” – a subliniat reprezentantul Ministerului rus de Externe.

Rusia nu participă la competiție în ultimii ani. Pe 25 februarie 2022, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a anunțat că, din cauza situației din Ucraina, Federația Rusă nu va fi reprezentată la Eurovision. A doua zi, Compania de stat de Radio-Televiziune din Rusia, postul de televiziune „Pervîi Kanal” și casa de radio „Ostankino” și-au anunțat retragerea din EBU. Între timp, Rusia intenționează să organizeze în 2024 primul concurs de muzică de televiziune „Intervision”. Mai multe țări și-au exprimat deja interesul pentru acesta./ssirbu/gpodea

https://tass.ru/politika/20769811

www.tass.ru – 12 mai