Munții Apuseni, recomandarea jurnaliștilor CNN, pentru drumeții

Jurnaliștii de la CNN Travel descriu munții românești ca fiind cel mai bine păstrat secret din Europa de Est.
Jurnaliștii de la CNN au întocmit o listă de recomandări pentru iubitorii de drumeții montane din Europa, iar printre celebrele lanțuri muntoase din Elveția, Italia sau Franța, se află și Munții Apuseni din România.
Aceste drumeții de mai multe zile, care vă vor face să vă pierdeți mințile pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa, vă oferă șansa de a vă reconecta cu lumea, de a face exerciții fizice revigorante și de a vă bucura de momente de liniște în unele dintre cele mai frumoase peisaje ale continentului, notează jurnaliștii pe site-ul CNN.
Recomandările lor încep cu traseul Hyssna din Suedia, despre care ei notează că trece prin păduri înalte de fagi și oferă posibilitatea de a face o baie răcoritoare în lacul Lilla Hålsjön, unde există un loc dedicat înotului.
Al doilea pe listă este traseul Karhunkierros, lung de 82 de kilometri, cea mai cunoscută plimbare de lungă distanță din Finlanda, un traseu care se explorează cel mai bine vara, când nopțile sunt luminoase și pădurile verzi.
Drumul de coastă al Angliei, numit după regele țării începând cu anul 2022, este o altă recomandare făcută de CNN.
Fie că veți admira stâncile înalte și accidentate și golfurile superbe din Cornwall sau cerul vast și liniștea adâncă din Suffolk și Norfolk, doar câteva zile pe acest traseu epic vor lăsa pe oricine întinerit, scriu jurnaliștii americani.
În ceea ce privește România, Munții Apuseni sunt recomandarea americanilor de la CNN.
Munţii sunt izolați, cu păduri străvechi, peșteri de calcar și viață sălbatică din abundență.
Această regiune pitorească este descrisă de CNN ca oferind o perspectivă unică asupra unei părți a Europei în care timpul pare să se miște mai încet, iar tradițiile sunt încă adânc înrădăcinate.
Cu peisaje spectaculoase, dealuri impunătoare și păduri aparent nesfârșite, Munții Apuseni sunt o destinație de vis pentru cei care caută aventură și conexiune cu natura.
CNN subliniază că, în timp ce străbateți aceste meleaguri, puteți fi martorii spectacolului șoimilor pelerini în căutare de hrană, iar urmele de lupi și urși bruni europeni vă amintesc de prezența unor creaturi sălbatice fascinante.
Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului.
Much Better Adventures organizează o drumeție de patru zile cu rachete de zăpadă prin regiune în timpul iernii, unde oaspeții se cazează la familii românești și primesc o primire locală adecvată, notează CNN.
Alegerea Munților Apuseni ca destinație recomandată de CNN subliniază potențialul vast al României în ceea ce privește turismul montan și natura sălbatică.
Aceste trasee de mai multe zile reprezintă o modalitate minunată pentru turiști de a se reconecta cu natura, de a se bucura de exerciții fizice și de a se relaxa în mijlocul unor peisaje spectaculoase. Indiferent dacă sunteți un începător sau un aventurier experimentat, Munții Apuseni și celelalte destinații recomandate de CNN vă așteaptă să le descoperiți frumusețea și să vă creați amintiri de neuitat în mijlocul naturii.
Lista completă de recomandări montane poate fi citită pe site-ul CNN – https://edition.cnn.com/travel/europes-best-long-distance-hiking-trails/index.html
(RADIO CLUJ – 13 mai)/rcostea