Mark Zuckerberg împlinește 40 de ani, iar acum 20 de ani a fondat Facebook

Mark Zuckerberg împlinește 40 de ani.
În urmă cu 20 de ani, a fondat Facebook, rețeaua de socializare care a inspirat un film, a schimbat viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume și, apoi, a devenit un holding care, sub umbrela Meta, include toate companiile conectate, Instagram, WhatsApp, Messenger, Threads și Oculus, marcând intrarea în metavers.
Născut pe 14 mai 1984 în White Plains, New York, a început să folosească computerele și să scrie software în școala gimnazială, în timp ce la facultate era cunoscut pentru că recita pe de rost versuri din poezii epice, precum Iliada.
Zuckerberg a creat Facebook la Harvard, pentru a le permite studenților să stabilească contacte și l-a lansat pe 4 februarie 2004. A devenit foarte popular, mai întâi în mediul universitar și apoi în lume, ducând la schimbarea socială și economică pe care o cunoaștem cu toții. Potrivit „Bloomberg”, averea netă a lui Zuckerberg este egală cu 169 de miliarde de dolari și este al patrulea cel mai bogat om din lume. La 16 mai 2014, valora 26,1 miliarde de dolari.
În 2012, Mark Zuckerberg s-a căsătorit cu Priscilla Chan cu care are trei copii, Maxima, August și Aurelia. El și soția sa au fondat Chan Zuckerberg Initiative, care se concentrează pe sănătate și educație.
Deși nu duce viața sclipitoare de miliardar – ținutele lui de blugi și tricouri sunt aproape ca o uniformă, precum era puloverul pe gât negru al lui Steve Jobs -, stilul de viață al lui Zuckerberg s-a schimbat odată cu bogăția sa.
Potrivit site-ului „Business Insider”, CEO-ul Meta a acumulat un portofoliu imobiliar cu o valoare estimată la aproximativ 200 de milioane de dolari. El și soția sa, Priscilla Chan, au cheltuit 50 de milioane de dolari pentru a cumpăra proprietăți în Palo Alto și au cumpărat cel puțin 1.200 de acri la Kauai, în Hawaii: pe o parte a proprietății ar construi un complex de 100 de milioane de dolari, inclusiv un buncăr subteran.
Printre pasiunile sale se numără și jiu-jitsu, pentru care a obținut centura albastră, motiv pentru care Elon Musk l-a provocat în urmă cu un an într-un concurs de arte marțiale și s-a zvonit, ulterior dezmințit, că ar fi trebuit să aibă loc la Colosseum. Nu se știe unde își va petrece ziua de naștere, dar ar putea opta pentru megayacht-ul său Launchpad, care a făcut călătoria sa inaugurală în martie, sau pentru placa de surf de 12.000 de dolari. Pe 30 aprilie a postat un selfie de la Paris. (www.ansa.it – 14 mai)/oavram

RADOR RADIO ROMÂNIA (14 mai)