Regiunile Kurgan și Orenburg, afectate de inundații, vor primi o asistenţă de nouă miliarde de ruble (Mihail Mișustin)

Guvernul Rusiei va aloca circa nouă miliarde de ruble regiunilor Kurgan și Orenburg pentru a elimina consecințele inundațiilor și pentru a ajuta populația și mediul de afaceri local, a declarat prim-ministrul rus, Mihail Mișustin, în prima ședință a noului guvern.
‘La dispoziţiile șefului statului, vom aloca patru miliarde de ruble regiunii Kurgan pentru a elimina consecinţele, în primul rând pentru a plăti cetăţenii afectaţi, inclusiv pentru plăți unice și în legătură cu pierderea proprietății, precum și pentru a repara locuințele deteriorate sau a cumpăra unele noi, dacă, în consecință, locuința anterioară a fost distrusă”, a anunţat premierul rus Mihail Mişustin. De asemenea, vor fi finanțate reconstrucția infrastructurilor sanitare, educaționale și sociale inundate, a infrastructurii inginerești și a structurilor hidraulice.
‘În regiunea Orenburg, guvernul a alocat anterior aproximativ jumătate de miliard de ruble pentru a ajuta oamenii afectați de inundații. Acum, la ordinul președintelui, vom aloca alte cinci miliarde de ruble’, a continuat Mişustin. Aceste fonduri vor ajuta la refacerea infrastructurii. De asemenea, șeful guvernului a atras atenția asupra faptului că întreprinderile mici și mijlocii au avut de suferit în urma dezastrului și a afirmat nevoia de a sprijini companiile și de a le ajuta să păstreze personalul.
‘Pentru a face acest lucru, le vom acorda o amânare de douăsprezece luni la plata unor taxe, la plățile în avans și vom acorda prime de asigurare, termenul limită de plată pentru care va fi întocmit un decret guvernamental corespunzător în viitorul apropiat’, a spus el.
După cum a explicat Mişustin, ‘aceste condiții preferențiale vor deveni accesibile întreprinderilor și organizațiilor din regiunea Orenburg, ale căror venituri au scăzut deja cu peste o treime în timpul situației de urgență’.
‘Sperăm că această măsură va reduce povara financiară a afacerilor și va direcționa resursele eliberate către restabilirea și soluționarea problemelor actuale’, a adăugat premierul./vdraguta/denisse

(www.interfax.ru – 15 mai)