Mai multe proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară vor fi discutate în şedinţa de guvern

Autostrada A1, București-Pitești, urmează să intre în reabilitare pe o porțiune de peste 40 de kilometri. Este unul dintre proiectele de investiții în infrastructura rutieră și feroviară care se află pe agenda ședinței de guvern de astăzi.

Reporter: Petruța Obrejan – Se are în vedere reabilitarea unui sector de 42 de kilometri din Autostrada A1 pe raza județelor Giurgiu, Dâmbovița și Argeș, o investiție estimată la 11,1 miliarde de lei și care va avea o execuție de patru ani. De asemenea, va fi modernizată și infrastructura rutieră pe Drumul Național Soveja-Lepșa din județul Vrancea. Guvernul urmează să aprobe astăzi indicatorii tehnico-economici pentru cei 16,2 kilometri. Vorbim de o investiție în valoare de 226 de milioane de lei și care ar urma să fie finalizată în următoarele șapte luni.

Se fac eforturi, totodată, și pentru îmbunătățirea infrastructurii feroviare. Astfel, executivul are în atenție un proiect de investiții în valoare de 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focșani-Roman, cu o lungime de 147 de kilometri. Acest proiect va fi finalizat în următorii trei ani. Tot astăzi, 336 de familii și persoane singure vor beneficia de ajutoare în valoare de 1,3 milioane de lei, persoane ale căror locuințe fie au fost afectate de incendii, explozii, fie au grave probleme de sănătate și au mare nevoie de sprijin. De asemenea, se va face, în cadrul ședinței executivului, ce va începe la ora 11:00, și o informare privind stadiul pregătirii și organizării alegerilor europarlamentare și locale./ilixandru/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai