Târgul de Carte Gaudeamus Radio România la Oradea

Cea de-a zecea ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România organizată la Oradea, îşi aşteaptă şi astăzi iubitorii de lectură în Piaţa Unirii din oraş.

Editurile s-au pregătit cu oferte atractive şi cu numeroase evenimente până duminică inclusiv, între orele 10:00 şi 21:00. Preşedintele de onoare este scriitorul Mircea Pricăjan, redactor-şef al revistei de cultură „Familia”. Mai multe despre programul zilei – aflăm de la reporterul Radio România Cluj – Crina Dobocan:

Reporter: Crina Dobocan – Pasionații de lectură sunt așteptați și astăzi în Piața Unirii din Oradea să descopere noile apariții editoriale și să participe la evenimentele care vor avea loc în cadrul târgului. Astfel, de la ora 12:00, Asociația Pro Bambini din Oradea va organiza un atelier de lectură pentru copii, intitulat ”Citind cu Pro Bambini”, iar de la ora 18:00, tot Asociația Pro Bambini din Oradea organizarea cărţii ”Ce nu a scris tata în condică” de Elvira Istrate Groza. ”Ce nu a scris tata în condică” nu este o carte de memorii despre viața într-un sătuc de munte la granița dintre Transilvania și Bucovina, dar nici o autobiografie scrisă prea devreme, la mijloc de viață – este o carte despre căutări de sensuri, umpleri de goluri, în încercarea de a-ți apropia unul dintre părinți, chiar și în pofida morții.

De la ora 19:00, în Piața Unirii este programată o altă lansare de carte, intitulată „Metoda învățătorului” de Darius Meurois. Vizitatorii sunt invitați să participe și la diverse concursuri desfășurate pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus, în perioada 15-19 mai. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România este deschis zilnic, între orele 10:00 şi 21:00, accesul fiind gratuit./lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 mai