Un tablou de Monet a fost vândut la licitație pentru 35 de milioane de dolari

Tabloul „Meules à Giverny”, realizat de gigantul impresionist francez Claude Monet, a fost vândut la licitație la New York pentru aproape 35 de milioane de dolari, a anunțat Sotheby’s.
După declinul pieței mondiale de artă în 2023, marile case de licitații Christie’s și Sotheby’s și-au lansat luni vânzările de primăvară în capitala americană a artelor și finanțelor, într-o atmosferă destul de optimistă după rezultatele bune de la Londra și de la Paris.
Sotheby’s, care aparține miliardarului franco-israelian Patrick Drahi, a anunțat miercuri seară vânzarea online, telefonică și în biroul său din Manhattan a aproximativ cincizeci de tablouri de artă modernă pentru 235 de milioane de dolari.
Unul dintre cele mai scumpe tablouri, „Meules à Giverny” (1893) de Claude Monet, s-a vândut „într-un război de oferte de opt minute” pentru 34,8 milioane de dolari, a declarat un purtător de cuvânt de la Sotheby’s.
O lucrare a anglo-mexicanei Leonora Carrington (1917-2011) a doborât recordul de licitație al artistei: „Les Distractions de Dagobert” s-a vândut cu 28,5 milioane de dolari unui cumpărător „în cameră după o bătălie de zece minute”./oavram

(www.ansa.it – 16 mai)