Annalena Baerbock, ministrul federal al afacerilor externe, a sosit în Ucraina pentru a șaptea oară de la începutul războiului

Ministrul federal al afacerilor externe, Annalena Baerbock, a sosit într-o vizită la Kiev, pe fondul ofensivei Forțelor Armate Ruse, relatează postul de televiziune n-tv. La sosirea sa în capitala Ucrainei, ea a anunțat necesitatea întăririi sprijinului internațional pentru Kiev în domeniul apărării aeriene, cerându-le țărilor occidentale să își unească forțele pentru ca Ucraina să poată ‘supraviețui’.

„Pentru a proteja Ucraina de atacurile cu rachete și drone ruseşti, ea are nevoie urgent de o mai multă apărare aeriană… Trebuie să ne unim în momentul de faţă forțele pentru ca Ucraina să supraviețuiască… și pentru ca trupele lui Putin să nu ajungă în curând la granițele noastre”, a susţinut Annalena Baerbock, ministrul federal al afacerilor externe.

Vizita ministrului german de externe în Ucraina este a șaptea la număr, de la începutul conflictului dintre Moscova și Kiev şi până în momentul de faţă. Înainte de această vizită, cancelarul federal german Olaf Scholz a afirmat că în momentul de față el și Vladimir Putin nu au, practic, nimic de discutat şi că este necesar să fie propagate semințele diplomației.

Scholz a amintit că ultima dată a discutat cu președintele rus în luna decembrie 2022. Fiind întrebat despre posibilele contacte, el a declarat că timpul este cel mai înțelept sfătuitor, dar că, în momentul de faţă, nu au ce discuta./vdraguta/csimion

www.gazeta.ru – 21 mai