La Bucureşti se desfăşoara expoziţia „Black Sea Defence and Aerospace” 2024

Expoziția de tehnică militară regională „Black Sea Defence and Aerospace” 2024 se desfășoară până mâine, la București. La eveniment participă peste 400 de producători globali de echipamente și tehnică militară din aproximativ 30 de state membre sau partenere ale NATO.
Reporter: Alex Buzică – Desfășurare de forțe la București. Tehnică militară adusă în premieră în Europa, în țara noastră, la câteva sute de kilometri de granița cu Ucraina. Vorbim despre expoziția „Black Sea Defence and Aerospace”, locul unde sunt prezentate experților din toată lumea tehnica militară de ultimă generație, armament, dar și principala atracție – avionul multirol de generația a cincea F-35, pe care Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii l-au adus pentru prima dată la o expoziție din Europa.
„Black Sea Defence and Aerospace” este un eveniment important pe scena mondială de apărare militară, iar cu această ocazie au venit special în România reprezentanți din 55 de state de pe toate continentele, plus sute de invitați din domeniul privat. Au fost invitați prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Angel Tâlvăr, dar și ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România. În contextul conflictului sângeros din Ucraina, revitalizarea industriei naționale de apărare a devenit o prioritate a guvernului român – a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. De mâine, cetățenii interesați de acest domeniu pot vizita Romaero Băneasa pentru a vedea de aproape sau, de ce nu, pentru a cunoaște mai multe informații despre celebrul tanc american Abrams, sistemul israelian Iron Dome, avionul F-35, dar și despre obuziere și rachete în mărime naturală. Tot la „Black Sea Defence and Aerospace” vă puteți familiariza și cu armament românesc produs de cei de la Romarm, Aerostar, Pro Optica sau BlueSpace Technologies./ilixandru/cvanatoru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -23 mai)

Sursa foto : RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI