Editura Casa Radio-Radio România continuă să desfăşoare Programul Editura Casa Radio vine la şcoală!, prin intermediul căruia susţine demersul educaţional, bazat pe dezvoltarea abilităţilor artistice. Luni, 27 mai, de la ora 10.00, poveştile lui Radio-Prichindel vor ajunge la Şcoala Gimnazială „Sfinţii Constantin şi Elena” din cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Sărbătorim, cu câteva zile în avans, Ziua Internaţională a Copilului, oferindu-le prichindeilor care încep acum să citească, şansa de a descoperi poveştile Colecţiei Radio-Prichindel, în formula vizuală a romanului grafic.
Alice în Ţara Minunilor, Albă ca Zăpada, Povestea Porcului sunt doar câteva titluri ale audiobookurilor care conţin piese de teatru radiofonic pentru copii, cu distribuţii memorabile din Fonoteca de Aur a Radioului, transpuse sprinţar şi colorat în benzi desenate, semnate de Aniela Ariton, Xenia Pamfil şi Alexandru Ciuborariu aka Pisica Pătrată.
Amuză-te şi învaţă!
Acesta este îndemnul nostru prin care îi implicăm pe copii într-un atelier de dicţie şi lectură expresivă, în cadrul căruia, prin joc de rol, vor descoperi cum se pronunţă corect sunetele unui cuvânt şi cum se citeşte convingător, astfel încât cei care ascultă să urmărească povestea.
Atelierele organizate de Editura Casa Radio au ca miză susţinerea cu mijloace specifice a procesului educaţional formal, prin colaborarea dintre artişti – scriitori, graficieni, actori – şi şcolile româneşti, în care se modelează personalitatea viitorilor adulţi, echilibraţi şi creativi, indiferent de meseriile pe care le vor alege. Audiobookurile noastre sunt instrumente educaţionale uşor de folosit, care să-i motiveze atât pe profesori, cât şi pe părinţi şi copii să redescopere farmecul lecturii.
Educaţia prin arte este vitală pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, pentru cunoaşterea şi controlul emoţiilor şi pentru îmbunătăţirea performanţelor de comunicare la şcoală.
Produsele Editurii Casa Radio pot fi achiziţionate, la preț de producător, de la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro).

RADOR RADIO ROMÂNIA (23 mai 2024)