Licitația pentru plajele de la malul Mării Negre nu s-a încheiat încă

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Licitația pentru plajele de la malul Mării Negre nu s-a încheiat încă, iar situația îl nemulțumește pe ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului. Prezent la deschiderea oficială a Târgului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din industria HoReCa de la Constanța, Radu Oprea a precizat că o perioadă mai lungă de concesionare a plajelor va aduce mai multă predictibilitate, servicii mai bune pentru turiști și prețuri mai accesibile.
Radu Oprea: Nu cred că este în regulă faptul că nu este încă încheiată licitația pentru plaje. Avem un raport al autorității de control din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului asupra stării plajelor. Nu este unul mulțumitor. Cea mai bună soluție e să avem servicii de calitate și prețuri competitive pentru turiștii români și străini. În actele normative de astăzi este prevăzută acea perioadă de închiriere de 10 ani, care va da predictibilitate atât antreprenorului care va fi obligat să aducă servicii bune pentru a avea clienți pe toată această perioadă de 10 ani de zile, cât și turistului român sau străin care va avea prețuri, sper eu, corecte pentru serviciile pe care antreprenorii români le pun la dispoziția lor.
Realizator: Radu Oprea preciza recent că închirierea plajelor pe termen scurt presupune costuri mai mari pentru antreprenori, iar un șezlong ar putea să ajungă să coste și 100 lei, iar românii să prefere destinații de vacanță în străinătate, a transmis corespondentul RRA Sorin Cealera./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 mai)