Primul spațiu educațional-creativ în centrul municipiului Târgoviște Universul Jocurilor și Jucăriilor: O călătorie fascinantă a jocurilor LEGO.

Târgoviște, 27 mai 2024 – Expoziția permanentă Universul Jocurilor și Jucăriilor își deschide porțile pentru a aduce bucurie și inspirație copiilor, părinților și tuturor pasionaților de legende. Situată în inima municipiului Târgoviște, pe Str. Constantin Brâncoveanu, nr. 5, expoziția își va începe călătoria sa plină de surprize și descoperiri la data de 1 iunie 2024, de la ora 10:00.

În cadrul expoziției vizitatorii vor putea admira o serie de colecții și seturi LEGO create de Alex, acum în vârstă de 13 ani. Atracțiile principale sunt:
1. Cea mai înaltă construcție LEGO: Turnul Eiffel, 149×57 cm, 10001 piese;
2. Cea mai lungă construcție LEGO: Titanic, 135 x 44 cm, 9090 piese;
3. Cel mai mare LEGO Starwars: Millennium Falcon, 84x56x21 cm, 7541 piese;
4. Cel mai mare LEGO Tehnic: Excavator 16 cupe, 3929 piese.

Alte construcții LEGO sunt: Roller Coaster – 4124 piese, Tower Bridge – 4287 piese, NASA Apollo Saturn – 1969 piese. Alături de îndrăgitele jucării creative, veți putea vedea o colecție de 12 trenuri funcționale pe macheta cu șine, dar și mai multe seturi, cum ar fi Minecraft, City, stația Arctică, stație vulcanologică, stație de poliție, stație de pompieri, aeroporturi, stație spațială și multe altele.

Povestea expoziției jocurilor și jucăriilor a pornit de la ideea lui Alex, fascinat încă de la vârsta de 3 ani de construcțiile LEGO și a unor adulți care au crezut în el și l-au sprijinit pentru a transpune în realitate ceea ce părea un simplu vis de copil. Proiectul este implementat de o echipă de profesioniști formată din Lucian Enache, inginer, Roxana Enache – conferențiar universitar, doctor în științele educației si Ana-Maria Petrescu – conferențiar universitar, doctor în științele educației, care, pe lângă rolul de părinți au construit un nou concept cultural-educațional pentru municipiul Târgoviște.

”Pasionat fiind de LEGO, pot spune că mă relaxez, mă distrez și creez lumi imaginare cu ajutorul pieselor de construit. Primul LEGO l-am primit pe la trei ani și atunci mi-am descoperit acest hobby. Până acum mi-au trecut prin mâini peste 100.000 de piese și sunt tare mândru de construcțiile mele” a declarat Alexandru Enache, 13 ani.

”Universul Jocurilor și Jucăriilor oferă o impresionantă colecție de construcții LEGO, dar și mașinuțe, trenulețe, păpuși pe care mulții copii din Târgoviște sau care vin să ne viziteze le vor admira cu încântare. Rolul jocului în viața noastră este unul foarte important acoperind funcții precum socializarea, distracția și plăcerea, creativitatea, gândirea, dar și învățarea. Am organizat un spațiu în care educația și joaca să fie colegi de bancă și un spațiu care să genereze amintiri și curiozități. Un spațiu care să împace patrimoniul cu tehnologia și cu ce este de interes pentru copii. Invităm comunitatea locală și toți cei apreciază magia și diversitatea lumii jucăriilor să ne viziteze” a declarat Roxana Enache, mama lui Alex, dar și conferențiar universitar, doctor în științele educației

Sunteți invitați să explorați și să vă distrați în universul modern al jocurilor LEGO. De la construcții impresionante până la aventuri interactive, expoziția și atelierele vor captiva imaginația și vor stimula creativitatea fiecărui vizitator.
Deschiderea oficială va marca un moment de bucurie și entuziasm, cu activități speciale pentru toate vârstele. Organizatorii sunt încântați să invite comunitatea locală și pe toți cei interesați să se alăture acestei călătorii pline de surprize și descoperiri.

Evenimentul de lansare este deschis reprezentaților mass-media.

Informații suplimentare:
Expoziția Universul Jocurilor și Jucăriilor se află într-o zonă centrală, la numai 500 de metri de Turnul Chindiei (Complexul Național Muzeal Curtea Domnească). Programul de funcționare va fi de Marți până Duminică în intervalul orar 10,00-18,00. Prețul biletului este de 12 lei pentru adulți și 6 lei pentru preșcolari, elevi, studenți și pensionari. Atelierele interactive, cu o durată de 30 sau 60 de minute, se vor desfășura, de regulă, pe bază de programare, sub coordonarea celor 2 experte în domeniul științelor educației și/sau a unor cadre didactice cu expertiză în domeniu. Atelierele vor avea tematici diferite: jocuri de construcție, jocuri senzoriale, pictură, modelaj, dezvoltare personală etc., în funcție de nivelul de vârstă și preferințele copiilor. Pentru participarea la ateliere se va percepe o taxă suplimentară de 10/20 lei. Toate materialele de lucru vor fi puse la dispoziție de organizatori, iar copiii vor pleca acasă cu produsele realizate.

Pentru mai multe informații și pentru programul complet al evenimentului, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail universuljocului@gmail.com sau să ne urmăriți pe rețelele noastre sociale – Facebook – UNIVERSUL JOCURILOR, Instagram – UNIVERSUL_JOCURILOR și Tik Tok – UNIVERSUL.JOCURILOR

Expoziția Universul Jocurilor și Jucăriilor este organizată de către EMAFIL PROFESIONAL SRL, societate înființată în 2015, ce a organizat cursuri de formare continuă a cadrelor didactice.