Televiziunea Română sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului cu programe şi premii speciale

  • Telespectatorii Televiziunii Române pot participa la concursul cu indicii afişate pe ecran pentru a ajunge în Laponia sau la Londra, pe platourile de filmare ale seriei Harry Potter
  • Doi adolescenţi prezintă în premieră o ediţie specială a Telejurnalului TVR 1

Excursii în Ţara lui Moş Crăciun şi în lumea lui Harry Potter, hoverboard-uri şi multe alte premii, momente captivante şi experienţe unice în locuri inedite din TVR, un jurnal prezentat de doi adolescenţi, un minirecital susţinut de Bibi, artista care a cucerit Internetul, filme şi programe speciale, toate acestea sunt pregătite de Televiziunea Română pentru a celebra Ziua Internaţională a Copiilor.

De 1 iunie, copiii sunt invitaţii speciali ai programelor Televiziunii Publice. Sub genericul „Copii cuceresc televiziunea”, TVR 1 difuzează, pe parcursul întregii zile, producţii inedite, care aduc în prim – plan talentul, munca şi ambiţia sărbătoriţilor zilei.

Aventura începe în „Weekend matinal”. La ora opt fix, Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu dau startul unei expediţii pline de surprize. Două grupuri de copii – Creatorii şi Inovatorii – iau cu asalt sediul televiziunii șşi pornesc la „Vânătoarea de comori”, întruchipate de alţi copii talentaţi, care aşteaptă să fie descoperiţi în studiourile, pe holurile sau în atelierele televiziunii publice. 

Prin intermediul reportajelor TVR difuzate în prima parte a zilei şi în ediţia specială de la ora 14.30, telespectatorii fac cunoştinţă cu mici artişti, olimpici la diferite discipline sau campioni sportivi.

Creatorii şi Inovatorii sunt invitaţi în „Camera magică” de jurnalistul Mihai Rădulescu, de la ora 19.00, unde fac bilanţul descoperirilor, se distrează alături de îndrăgita artistă Bibi şi au parte de multe alte surprize.

Şi telespectatorii pot participa la vânătoarea de „comori”. Cei interesaţi trebuie să „vâneze” indiciile de pe ecrane, în intervalul orar 08.00 – 19.00, în cadrul emisiunilor „Copiii cuceresc televiziunea” de la TVR 1 şi pot câştiga excursii în Laponia – în Ţara lui Moş Crăciun şi la Londra – acasă la Harry Potter, hoverboard–uri, dar şi alte premii. Regulamentul concursului poate fi consultat la adresa: http://www.tvr.ro/televiziuneacopiilor. Câştigătorii concursului vor fi anunţaţi pe 2 iunie la TVR 1, în Telejurnalul de la ora 20.00, precum şi pe celelalte canale oficiale de comunicare ale Televiziunii Române.

TVR 1 difuzează, de asemenea, o serie de filme artistice şi documentare dedicate celor mici, precum şi ediţii speciale ale programelor consacrate: documentarul „Fericit ca o pisică” (ora 07.00), animaţia „Strada speranţei” (9.30); marea finală „Vedeta familiei” (11.00); „H…Ora prichindeilor” (13.00); „Copiii spun…” (15.30); „Care pe care” (16.00); filmul „Castelul crăiţei” (17.00); „Vorbeşte corect” (18.40); filmul „Lassie se întoarce acasă” (21.00).

De la ora 19.40, alături de Mihai Rădulescu la pupitrul șştirilor se vor afla câştigătorii concursului „Telejurnalul Copiilor”, într-o ediţie specială a Telejurnalului difuzat pe TVR 1 şi TVR INFO.

Canalul de ştiri al Televiziunii Române, TVR INFO, difuzează „Guvernul copiilor”, un documentar în care copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani îşi expun ideile cu privire la lumea viitorului. De la ora 07.00 – episodul 1, partea I; de la ora 13.00 – episodul 1, partea a II-a și de la ora 21.00 – episodul 2.

TVR 2 programează, de la ora 20.00, filmul „Vocile de la Zecchino D’oro”, povestea apariţiei ansamblului Piccolo Coro dell’Antoniano, celebrul cor de copii din Bologna, care acompaniază, în fiecare an, micii interpreţi la Festivalul „Zecchino d’Oro”.

Cele mai reuşite momente difuzate sub genericul „Copiii cuceresc televiziunea” vor putea fi revăzute la TVR 1, duminică, 2 iunie, de la ora 18.00.