MAE rus a anunţat că țările NATO vor fi responsabile pentru atacurile care vor fi lansate asupra teritoriilor Federației Ruse

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a anunţat că țările NATO vor purta responsabilitatea pentru atacurile care vor fi lansate asupra teritoriilor Federației Ruse. Moscova consideră că discuția din Occident despre acordarea Kievului permisiunii de a ataca cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune teritoriul Rusiei este o ficțiune, iar responsabile pentru aceasta vor fi țările NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

‘Aceasta este o discuție fictivă, la care efectiv nu ai voie să participi’, a declarat Zaharova, pe canalul ei de Telegram. Ea a menționat că ‘ucrainenii nu pot folosi în mod independent SCALP EG, STORM SHADOW şi ATACMS’.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, ‘aceasta se poate face doar cu ajutorul informaţiilor primite din spațiu’. ‘Misiunea de zbor a acestor arme este concepută chiar în țările NATO’, a adăugat ea.

‘Washingtonul, Londra, Parisul ar trebui să conştientizeze faptul că Rusia înțelege perfect rolul NATO în lansarea acestor atacuri, iar occidentalii nu ar mai trebui să lanseze aceste bule lexicale pentru că ei nu au nevoie să dea Ucrainei niciun fel de ‘permisiuni’ sau ‘non-permisiuni’ pentru aşa ceva. Aceasta o fac membrii NATO și ei vor trebui să răspundă pentru aceasta’, a adăugat Zaharova.

Joi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a cerut din nou țărilor Alianței să analizeze din nou ridicarea interdicțiilor privind utilizarea armelor furnizate Kievului pentru a ataca Rusia, deoarece aceasta, potrivit lui, o cer realitățile care s-au schimbat pe linia frontului, în zona de război./vdraguta/csimion

Agenţia de presă TASS – 31 mai