Primul centru de mentenanță HIMARS din Europa, inaugurat în Bacău

Primul centru de mentenanţă a sistemelor de apărare anti-rachetă HIMARS din Europa a fost inaugurat ieri, în Bacău, în prezenţa ministrului apărării Angel Tîlvăr.

Acesta a declarat că astfel România îşi asigură un avantaj strategic prin securizarea întreţinerii propriilor sisteme de acest tip în ţară. În plus, noul centru are un impact şi asupra dezvoltării economice a zonei, a mai spus ministrul Tîlvăr.

Angel Tîlvăr: Am reușit să avem echipamente de cea mai bună calitate, de vârf tehnologic și, nu în ultimul rând, aici mă refer și la ceea ce vizăm pentru Armata României, mă refer la echipamente care să ne asigure nevoile noastre operaționale. Apreciez faptul că 2.000 de oameni au un loc de muncă aici, la Bacău. Am avut ocazia să vizităm locurile în care își desfășoară activitatea și eu și colegii care au făcut parte din delegația noastră consideră că sunt locuri de muncă în care oamenii lucrează în condiții bune. Nu în ultimul rând, apreciez faptul că există o preocupare a acestei companii pentru învățământ specializat. Învățământul dual și-a găsit locul aici, la Bacău, și este un lucru foarte bun.

Realizator: Centrul de la Bacău este realizat în parteneriat cu Lockheed Martin, companie cu care există o colaborare şi pentru mentenanţa elicopterelor Black Hawk şi a avioanelor F-16 ale României, ne-a transmis corespondentul Radio România Actualităţi, Gabriel Pop. /csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 31 mai